Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Παγκόσμιος πρωταθλητής στο «Παγκράτιο» ο Βας. Κελεσίδης

Πρωταθλητής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του αθλήματος «Παγκράτιο», που έγινε στην πόλη Eboli της Ιταλίας, ανακηρύχθηκε ο συμπολίτης μας Βασίλειος Κελεσίδης.

Το ‘’Παγκράτιο Άθλημα’’ έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα. Ήταν το άθλημα του Θησέα, του Αχιλλέα και του Οδυσσέα, του Πλάτωνα και του Σωκράτη, του Λεωνίδα και του Μεγ. Αλεξάνδρου και αποτελεί την πληρέστερη πολεμική τέχνη της οικουμένης.
Ο Βασίλειος Κελεσίδης είναι καθηγητής φυσικής αγωγής, διαπιστευμένος προπονητής από τη Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού. Ο Σύλλογος του Παγκράτιου Αθλήματος, που έχει την  έδρα του στην Περαία (Ξενίου Διός και Δημοκρατίας 27), έχει ως σκοπό την διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος και καλεί τους νέους που ενδιαφέρονται για το άθλημα να πλαισιώσουν τις γραμμές του.

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, αφού συνεχάρη θερμά τον συντοπίτη αθλητή μας για την παγκόσμια επιτυχία του, δήλωσε: «Η Διοίκηση του Δήμου μας είναι πάντα κοντά στον αθλητισμό και στο ‘’ευ  αγωνίζεσθαι’’ και η επιτυχία του Βασίλη, που τιμά τον τόπο και τη χώρα μας, είναι παράδειγμα προς μίμηση. Αυτή την πολιτιστική μας κληρονομιά, αυτές τις αξίες των προγόνων μας, έχουμε χρέος να τις διαφυλάξουμε και να τις μεταδώσουμε και στους νέους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.