Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Το φυσικό αέριο, η Αγία Τριάδα και οι χλευασμοί

Λίγο πριν αρχίσει η σύσκεψη στο Δημαρχείο ρωτήσαμε για επέκταση προς Αγ. Τριάδα
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Η εξαγγελία από τη διοίκηση της Επιχείρησης Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) αλλά και από τον αναπληρωτή υπουργό ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, το απόγευμα του Σαββάτου, στο Δημαρχείο του Θερμαϊκού, ότι θα επιδιωχθεί να συνδεθεί το συντομότερο δυνατό η Αγία Τριάδα με το δίκτυο φυσικού αερίου, δείχνει το πόσο πολύ δίκαιο είχε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», όταν πριν από δύο ακριβώς μήνες έθετε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Στην αρχή της προχτεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κτήριο, λίγο πριν εγκαινιαστεί επίσημα η επέκταση της παροχής αερίου προς τους Νέους Επιβάτες, πήρε το λόγο ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» και ρώτησε ευθέως τον κ.Φάμελλο αν συζητήθηκε με τη διοίκηση της ΕΠΑ η δυνατότητα να φτάσει γρήγορα το φυσικό αέριο και στην Αγία Τριάδα.
Όπως παρατήρησε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, στη διάρκεια των καταστροφικών πλημμυρών της 7ης Σεπτεμβρίου, τα ορμητικά νερά των ρεμάτων, είχαν ξηλώσει και είχαν παρασύρει στη θάλασσα τους καυστήρες και τους λέβητες πετρελαίου πολλών σπιτιών, οι ένοικοι των οποίων τώρα που έπιασε για τα καλά ο χειμώνας τουρτουρίζουν από το κρύο, χωρίς θέρμανση. Τόνισε δε ότι είναι πρωτίστως ανθρωπιστικό θέμα η άμεση σύνδεση της Αγίας Τριάδας με το δίκτυο.
Απαντώντας τόσο ο πρόεδρος της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Βενέτης Μπούρας, όσο και ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης, Λεωνίδας Μπακούρας, ανέφεραν ότι καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε όσο γίνεται γρηγορότερα να φτάσει το φυσικό αέριο στην Αγία Τριάδα. Την ίδια διαβεβαίωση, έδωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας, ενώ ο δήμαρχος Θερμαϊκού είπε ότι ήδη είχε θέσει το ζήτημα στον κ.Φάμελλο, αναφέροντας μάλιστα ότι έχουν κιόλας συγκεντρωθεί 40-50 αιτήσεις από Αγιατριαδιώτες για τη σύνδεσή τους με το φυσικό αέριο.
Η ανάρτηση με τα όσα γράφαμε πριν δύο μήνες
Κι’ όμως, όταν στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, θέσαμε εκ μέρους της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» το αίτημα πολλών κατοίκων της Αγίας Τριάδας που ζητούσαν και εξακολουθούν να ζητούν να προταχθεί το έργο επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου προς τον οικισμό τους, αντιμετωπιστήκαμε από κάποια μέλη της διοίκησης Μαυρομάτη με χλευασμό και κοροϊδευτικά σχόλια του στυλ «είναι ανεφάρμοστη η πρόταση», «δεν προλαβαίνουμε», «τι να κάνουμε», «πότε θα προλάβει να γίνει ο αγωγός» και τέτοια απαξιωτικά, ενώ την ίδια στιγμή ο κ. δήμαρχος σιωπούσε, επικροτώντας άρα τη στάση των δημοτικών του συμβούλων.

Να λοιπόν, που έρχεται η εξέλιξη των πραγμάτων και μας δικαιώνει πλήρως. Δεν επιχαίρουμε γιαυτό. Απλά το φέρνουμε σαν ένα ακόμη παράδειγμα ότι πρέπει να διεκδικούμε, ακόμη και αγωνιστικά όταν χρειαστεί την επίλυση των πολλών και οξυμένων προβλημάτων του δήμου μας. Πολύ περισσότερο που το συγκεκριμένο θέμα της γρήγορης και κατ΄ εξαίρεση επέκτασης του δικτύου προς Αγία Τριάδα, το δικαιούται απόλυτα η περιοχή, καθώς ο δήμος Θερμαϊκού εξακολουθεί να βρίσκεται στο καθεστώς της έκτακτης ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.