Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Το επόμενο Σάββατο αρχίζουν οι «Αστρογειτονιές»

Με το σύνθημα «Καλωσορίζουμε τα Χριστούγεννα» ανοίγουν τις πύλες τους, για 3η  συνεχή χρονιά, οι «Αστρογειτονιές» του Δήμου Θερμαϊκού, μέσα από ένα πλούσιο πολυποίκιλο πρόγραμμα παιδικών δράσεων, καθώς και δρώμενων για όλη την οικογένεια, που θα εξελιχθούν σταδιακά σε όλες τις δημοτικές και τοπικές Κοινότητες.

Οι φετινές εκδηλώσεις, αναδεικνύουν πανανθρώπινες αξίες και έννοιες, όπως η Αγάπη, η Ειρήνη, η Συμμετοχή και η Συνεργασία. Στο πλαίσιό τους θα λειτουργήσουν Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Περαία, στη Ν. Μηχανιώνα και Στην Επανομή. Ξωτικά, χιονάνθρωποι, τάρανδοι, μασκότ, ταχυδακτυλουργοί, τυμπανιστές, θα υποδέχονται μικρούς και μεγάλους, ενώ κατά τη διάρκειά τους έχουν προγραμματιστεί, μεταξύ άλλων, συναυλίες, αναβίωση παραδοσιακών εθίμων, μπαζάρ για φιλανθρωπικούς σκοπούς, θεατρικές παραστάσεις.
Από το Δήμαρχο κ. Γιάννη Μαυρομάτη θα γίνει η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου:
1.- Το Σάββατο 10.12.16, ώρα 18.30΄, στη Ν. Μηχανιώνα (Κεντρική Πλατεία της Εκκλησίας Παναγίας Φανερωμένης) και θα ακολουθήσουν μουσική και παιχνίδια από τα ‘’Ανεμοσκορπίσματα’’.
2.- Την Κυριακή 11.12.16, ώρα 18.30΄,  στην Επανομή (Κεντρική πλατεία) και θα ακολοουθήσουν Μελωδίες από τη μουσική Σχολή ‘’ΚΙΘΑΡΙΣ’’ και παιχνίδια από τα ‘’Ανεμοσκορπίσματα’’.
3.- Το Σάββατο 17.12.16, ώρα 18.30΄, στην Περαία (στο πάρκο επί της οδού Ανθέων) εορταστικό άναμμα του Δέντρου με τους Bloco Ritmo Natureza, 25 τυμπανιστές παίζουν σε ρυθμούς sambareggae και θα ακολουθήσει συναυλία με τους ‘’ΙΜΑΜ BAILDI’’, με είσοδο ελεύθερη.
   Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν και στις υπόλοιπες δημοτικές και τοπικές Κοινότητες του Δήμου.
Τις ‘’Αστρογειτονιές’’ οργανώνουν ο Δήμος Θερμαϊκού, η ΔΗΠΠΑΚΥΘ (Δημοτικές Περιβαλλοντικές Πολιτιστικές Αθλητικές Κοινωνικές Υπηρεσίες Θερμαϊκού), η ΤΕΘ (Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού), σε συνεργασία με πλειάδα χορηγών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των ‘’Αστρογειτονιών’’ είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου www.thermaikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.