Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

«Βουνά» λάσπης και επικίνδυνων υλικών δίπλα στο Νηπιαγωγείο!

Τα βουνά λάσπης και άλλων υλών πετάχθηκαν αριστερά και δεξιά του δρόμου, ανάμεσα σε Μαρινόπουλο και Νηπιαγωγείο
«Βουνά» από λάσπη και κάθε είδους άλλα υλικά, έχουν εναποτεθεί ακριβώς δίπλα στο 3ο Νηπιαγωγείο της Νέας Μηχανιώνας, μετά τον καθαρισμό του κεντρικού ρέματος της πόλης. Το γεγονός αυτό δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των μικρών παιδιών και των γονιών τους, δεδομένου ότι ανάμεσα στους όγκους αυτούς της λάσπης, υπάρχουν και επικίνδυνα υλικά.

Το γεγονός, επισημάνθηκε εδώ και δύο μήνες, με το από 12-09-2016 έγγραφο του Γενικού Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σύμφωνα με το οποίο υπάρχει ΑΜΕΣΟΣ κίνδυνος από την μη απομάκρυνσή τους για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Δεδομένου ότι υπάρχουν στα βουναλάκια της λάσπης ύλες οι οποίες φέρουν λοιμογόνους παράγοντες που μπορεί να διασπαρούν στην περιοχή. Κι επίσης, η δημιουργία εστίας ανάπτυξης τρωκτικών και επιβλαβών εντόμων που θίγουν τη δημόσια υγεία.
Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι και ο αναπληρωτής Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, στην ειδική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, που είχε γίνει στις 11 Οκτωβρίου 2016, με θέμα την απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων που προέκυψαν μετά τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου στο δήμο Θερμαϊκού, είχε επισημάνει την επικινδυνότητα αυτών των υλικών. Λέγοντας επί λέξη ότι «οι μεγάλοι όγκοι ογκωδών αντικειμένων και φερτών υλών (ξύλα, λάσπες κρεβάτια, στρώματα, διάφορα έπιπλα, κλπ) δημιουργούν επιπλέον σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των πολιτών».
Νέο βουναλάκι δίπλα ακριβώς στο Νηπιαγωγείο

Ενώ επίσης και ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, Γεώργιος Τσαγκαρλής επισήμανε στην ίδια συνεδρίαση ότι για την προσωρινή έστω αποθήκευση των χωμάτων, των μπάζων κλπ που ο δήμος Θερμαϊκού απομάκρυνε μετά τις πλημμύρες, απαιτείται να ακολουθηθεί η διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του χώρου, διαφορετικά ο δήμος αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να του επιβληθεί πρόστιμο ακόμη και μέχρι 50.000 ευρώ.
Το Νηπιαγωγείο αριστερά και στο βάθος οι όγκοι λάσπης και επικίνδυνων υλών
Κι όμως, αυτοί που ανέλαβαν τον καθαρισμό του κεντρικού ρέματος της Νέας Μηχανιώνας, πήγαν και πέταξαν αυτά τα επικίνδυνα υλικά, μαζί με τους τόνους λάσπης, δίπλα στο 3ο νηπιαγωγείο της Νέας Μηχανιώνας και σε πολύ μικρή απόσταση από το 1ο δημοτικό σχολείο Ν.Μηχανιώνας. Και φυσικά σε χώρους που κάθε άλλο παρά είναι αδειοδοτημένοι γι’ αυτό το σκοπό.
Έχει υποχρέωση η δημοτική αρχή να απομακρύνει ακόμη και εντός της ημέρας αυτά τα βουνά της λάσπης και των επικίνδυνων υλικών, διαφορετικά θα είναι υπόλογη για την υγεία των νηπίων και των μικρών μαθητών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.