Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης κατά πλειστηριασμών

Συγκέντρωση και σήμερα έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν στις 3:30 μ.μ. πολίτες που αντιτίθενται στους πλειστηριασμούς, κι ενώ οι  συμβολαιογράφοι πραγματοποιούν εκ νέου αποχή από τη διενέργεια πλειστηριασμών, κατόπιν απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.
Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων ζητεί: α) τη διασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς διεξαγωγής των πλειστηριασμών και β) την άμεση νομοθέτηση διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και για χρέη προς το  Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ, καθώς και τη βελτίωση των υφιστάμενων διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για χρέη προς  τις τράπεζες, όπως έχει ανακοινώσει.

Και η ΚΕΔΕ
Στο μεταξύ, με ομόφωνη απόφασή του, το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ζητά από την κυβέρνηση, την άμεση έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη μικροοφειλετών προς το Δημόσιο και τους Δήμους.

Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, τόνισε, πως είναι ανεπίτρεπτο στη σημερινή κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία να μπαίνουν σε πλειστηριασμό κατοικίες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, για οφειλές μικρών ποσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.