Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

«Συμπολιτεία»: Να υπάρξουν ριζικές παρεμβάσεις για τα ρέματα


Όπως εξήγησε ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμπολιτείας», πέρα από τον συχνό καθαρισμό των ρεμάτων, εκείνο που απαιτείται είναι να αντιμετωπιστεί επί της ουσίας το μπάζωμά τους, που αποτελεί και το σημαντικότερο πρόβλημα για την ομαλή απορροή των όμβριων υδάτων.
Στη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου, αντιδήμαρχος Γιώργος Φεστερίδης, δήλωσε ότι ο Δήμος είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων και είπε ότι «θέτουμε ως μέλημά μας την προστασία των πολιτών».
Η ετοιμότητα των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Θερμαϊκού, είπε ο εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής, αφορά την αντιμετώπιση κινδύνων, από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό την ενόψει της φετινής χειμερινής περιόδου. Και πρόσθεσε ότι η επέμβαση των δημοτικών υπηρεσιών θα γίνεται εγκαίρως και θα είναι άμεση σε όλη την διάρκεια του χειμώνα σε συνεννόηση πάντα και με τους εμπλεκόμενους φορείς.
Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου, το Δήμο Θερμαϊκού εκπροσώπησαν ο προϊστάμενος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, κ. Ανδρέας Δουφεξής, ο  δημοτικός σύμβουλος κ. Γεώργιος  Καριώτης, ο εκπρόσωπος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», δημοτικός σύμβουλος Θοδωρής Ζδούκος, το μέλος της Ενδοδημοτικής Επιτροπής Π.Π. κ. Εμ. Βεργίδης, η πρόεδρος της Τ.Κ. Περαίας κ. Κάλφα Σουλτάνα.

Επίσης συμμετείχαν από πλευράς φορέων: από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας -Θράκης η κα. Ε. Τσιβούλη και ο κ. Ν. Μοσχοβίτης, από το Δασαρχείο η κα. Δ. Μαυρογονάτου και ο κ. Γ. Ξυνογαλάς από τα Αστυνομικά Τμήματα Θερμαϊκού κ. Ν. Τζιόλας , Επανομής κ. Ι. Βαρδακάρης , Ν. Μηχανιώνας κ. Γκαιτατζής, από το Α' Λιμεναρχείο Ν. Μηχανιώνας ο κ. Γ. Μακρής, από το Σύνδεσμο Αποστράτων και Σωμάτων ασφαλείας Δ. Θερμαϊκού κ. Ι. Καραθάνος, από τον Ο.Α.Σ.Θ. ο κ. Ι. Σαββίδης και από της Εθελοντικές Οργανώσεις Ο.Φ.Κ.Α.Θ. κ. Χ. Ράμμος από  Ε.Θ.Ο.Π.Α.ΚΕ. κ. Χ. Χαρδαλιάς.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.