Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Τι θα πληρώσετε για τα Τέλη Κυκλοφορίας

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων για το 2017, προκειμένου οι ιδιοκτήτες να έχουν πρόσβαση τις ταυτότητες οφειλής και να τα καταβάλουν ως το τέλος του έτους, προκειμένου να αποφύγουν τα πρόστιμα.

Στην ιστοσελίδα, περιλαμβάνεται εφαρμογή που με την καταχώριση του ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, ενημερώνεται ο χρήστης για τα τέλη κυκλοφορίας που του αναλογούν.
Η προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου για την καταβολή των τελών του επόμενου έτους είναι κρίσιμη, προκειμένου να αποφύγουν οι ιδιοκτήτες πρόστιμο ισόποσο με το αρχικό τους ύψος.
Για επιβατικά οχήματα, δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσυκλέτες με ταξινόμηση στη χώρα μας ως 31 Οκτωβρίου 2010 τα τέλη κυκλοφορίας εξαρτώνται αποκλειστικά από τον κυβισμό του κινητήρα.

Αντίθετα, για οχήματα με ταξινόμηση από 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά, τα τέλη υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα:


Τέλη κυκλοφορίας εισαγόμενων μεταχειρισμένων επηρεάζονται από την εφαρμογή συντελεστή παλαιότητας, με πρώτη άδεια κυκλοφορίας να θεωρείται αυτή που εκδόθηκε στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

Πως θα δείτε τι θα πληρώσετε
Για την είσοδο στην εφαρμογή εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου πληρωμής των τελών κυκλοφορίας ο υπόχρεος πρέπει να πληκτρολογήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jsp και στη συνέχεια να κάνει "κλικ" στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ». Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην ηλεκτρονική φόρμα όπου θα πρέπει να αναγράψει τον ΑΦΜ του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και να κάνει κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση». Αν τα στοιχεία είναι σωστά τότε θα του εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση». Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει κλικ στο πεδίο «Εκτύπωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.