Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Κλειστό αύριο το Δημαρχείο Θερμαϊκού λόγω απεργίας

Κλειστό θα παραμείνουν το Δημαρχείο Θερμαϊκού και όλες οι δημοτικές υπηρεσίες, αύριο Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, καθώς οι εργαζόμενοι στο Δήμο μετά από απόφαση του συλλόγου τους, θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που καλεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ), συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία:
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν μαζικά και ενωτικά στην 24ώρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  για την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016.
Μετά από έξι (6) χρόνια εφαρμογής νεοφιλελεύθερων πολιτικών σκληρής λιτότητας και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. με την υλοποίηση του 3ου Μνημονίου συνεχίζει το καταστροφικό έργο που οδηγεί σε πρωτοφανείς για την χώρα απώλειες εισοδημάτων και δικαιωμάτων καθώς και στο ξεπούλημα του Δημόσιου και Εθνικού πλούτου.
Η επίθεση στο Δημόσιο Τομέα και ειδικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι απόλυτα στοχευμένη. Μέσω της απαξίωσης των υπηρεσιών και της έλλειψης προσωπικού θέλουν να καταργήσουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των Ο.Τ.Α.αφού πρώτα ξεπουλήσουν όλες τις προσοδοφόρες υπηρεσίες σε ιδιώτες-εργολάβους μεταφέροντας για ακόμη μια φορά το κόστος στις τσέπες των πολιτών.
Το επόμενο διάστημα θα πρέπει και πάλι να μας βρει ενωμένους και αποφασιστικούς να διεκδικήσουμε… το αυτονόητο. Τη δουλειά μας, το μισθό μας, τη σύνταξή μας, την υγειονομική μας περίθαλψη, το μέλλον των παιδιών μας… την ίδια μας τη ζωή!!!
Μόνο η κοινή-ενωτική μας συμμετοχή και δράση σε κάθε αγωνιστική παρέμβαση από δω και πέρα μπορεί να ανακόψει τη λαίλαπα των πολιτικών αυτών που μέσω των νέων μέτρων έρχονται να σαρώσουν ότι απέμεινε όρθιο από τα προηγούμενα χρόνια.
Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας να προετοιμάσουν την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων τόσο στην Απεργιακή Κινητοποίηση όσο και στα Απεργιακά Συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών.
ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

  Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Τράκας                             Βασίλης Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.