Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ειδικός λογαριασμός για την κοινωφελή εργασία

Σύμβαση για την ένταξη τους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας «Προώθηση της απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα» του υπουργείου Εργασίας θα υπογράψουν δήμαρχοι και εκπρόσωποι 7 δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κατάστημα Θεσσαλονίκης του Ταμείου, παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, θα συσταθεί ουσιαστικά ένας καταπιστευτικός λογαριασμός,  μέσω του οποίου θα επιχορηγούνται οι ΟΤΑ για την εκτέλεση των έργων που θα υλοποιήσουν, στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.
Στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας έχουν ενταχθεί μακροχρόνια άνεργοι από τους δήμους Κορδελιού-Ευόσμου, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Παύλου Μελά, Παιονίας και Σιντικής.
Πλακοστρώσεις στον περιφερειακό
«Με την υπογραφή αυτή συμφωνούμε με τους όρους του Ταμείου και περιμένουμε να γίνουν οι προμήθειες των υλικών με τα χρήματα του προγράμματος, προκειμένου να εκτελεστούν τα έργα που έχουν ενταχθεί στην κοινωφελή εργασία» εξήγησε στο makthes.gr ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Πέτρος Σούλας.
Ο δήμος αναμένεται να λάβει, σύμφωνα με τον κ. Σούλα, το ποσό των 224.000 ευρώ καλύπτοντας διάστημα 16 μηνών, κατά το οποίο οι ωφελούμενοι θα υπογράψουν 8μηνες συμβάσεις για την απασχόληση τους σε κοινωφελείς εργασίες.
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν έργα όπως πλακοστρώσεις στην περιφερειακή οδό, εργασίες για την ασφάλεια παιδικών χώρων μέσα στα νηπιαγωγεία καθώς και συντηρήσεις σχολείων.

Πηγή: Makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.