Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη η πορεία για το Πολυτεχνείο

Με την κατάθεση στεφάνων στις 12 το μεσημέρι, από φοιτητικούς συλλόγους, φορείς, κόμματα και οργανώσεις και την καθιερωμένη μεγάλη πορεία, στις 5 το απόγγευμα, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στο Πολυτεχνείο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την 46η επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών ενάντια στη Χούντα των συνταγματαρχών.  

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. στις 5.00 μ.μ. για να τιμήσει τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού κατά της δικτατορίας. Από τον ίδιο χώρο θα ξεκινήσει και η καθιερωμένη αγωνιστική πορεία.
Στις 5.00 μ.μ καλούν στη συγκέντρωση στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. επίσης και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), και άλλοι φορείς.
Από το πρωί στο μνημείο για την εξέγερση, που υπάρχει μπροστά στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, συνεχίζεται η κατάθεση στεφανιών και απλών λουλουδιών. Διάφοροι φορείς, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και μεμονωμένοι πολίτες αλλά και μικρά παιδιά,  προσέρχονται στο χώρο προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους ανθρώπους οι οποίοι θυσιάστηκαν τόσο στη διάρκεια της εξέγερσης, όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα για την ανατροπή της δικτατορίας των φασιστών-συνταγματαρχών.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης "με σεβασμό στη μνήμη των πεσόντων και των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποτίει φόρο τιμής και συμμετέχει στις εκδηλώσεις" οι οποίες διοργανώνονται από φοιτητικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης και καλεί τους πολίτες να πάρουν μέρος τόσο στην κατάθεση των στεφάνων στις 12:00 στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ, όσο και στην πορεία η οποία θα ξεκινήσει από το ίδιο σημείο στις 17:00.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.