Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

«Συμπολιτεία»: Δυσβάστακτα δημοτικά τέλη και το 2017

Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» καταγγέλει το γεγονός ότι και φέτος τα δημοτικά τέλη για τους δημότες του Θερμαϊκού διατηρούνται από τη διοίκηση Μαυρομάτη στο ίδιο απαράδεκτο επίπεδο των 2,46 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, με συνέπεια οι συνδημότες μας να καλούνται αυτή την εποχή της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης να πληρώνουν δυσβάστακτα επιπλέον «χαράτσια» με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν την εισήγηση της δημοτικής αρχής «περί καθορισμού των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού», για το έτος 2017 διότι: 
1.Τα δημοτικά τέλη που επιβάλλονται και για το έτος 2017, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, είναι τα ακριβότερα σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης, ακριβότερα και από τα πολυτελή ρετιρέ της παραλιακής οδού Νίκης στην καρδιά της Θεσσαλονίκης ή τις βίλλες του Πανοράματος.
2. Δεν υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η υπόσχεση του δημάρχου Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτη, με την οποία κέρδισε και τις δημοτικές εκλογές το Μάϊο του 2014, για μείωση των δημοτικών τελών «τουλάχιστον κατά 15%» όπως δεσμεύονταν. 
3.Κατά την ανάθεση της δημοτικής Υπηρεσίας Καθαριότητας σε μεγαλοεργολάβους, η δημοτική αρχή είχε διακηρύξει ότι ο Δήμος Θερμαϊκού θα είχε όφελος από την ενέργειά του αυτή «κατά 500.000 ευρώ». Επομένως, αυτό το ποσό θα έπρεπε να αφαιρεθεί από την  προϋπολογιζόμενη δαπάνη για τα έξοδα καθαριότητας και να ελαφρυνθούν οι δημότες στα δημοτικά τέλη που καταβάλουν κατά 500.000 ευρώ. 
4. Διατηρείται η ανισότητα στην επιβολή των δημοτικών τελών μεταξύ των δημοτικών ενοτήτων και κοινοτήτων.
Με βάση την εισήγηση της διοίκησης Μαυρομάτη που παρουσιάζεται στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τα δημοτικά τέλη παραμένουν στο ίδιο πανάκριβο επίπεδο των 2,46 ευρώ το τετραγωνικό για όλους τους στεγασμένους και φωτισμένους χώρους οικιών, 4,00 ευρώ το τετραγωνικό για καταστήματα, ιδιωτικά σχολεία και επαγγελματικές στέγες κλπ.
Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» καλεί τη διοίκηση Μαυρομάτη να αλλάξει, έστω και την τελευταία στιγμή την απαράδεκτη αυτή πρόταση και να μειώσει τα δυσβάστακτα δημοτικά τέλη που αποτελούν βραχνά για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας.
                                                                        Περαία 15 Νοεμβρίου 2016
                                                Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.