Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Αρνήθηκε η διοίκηση Μαυρομάτη να παραχωρήσει αίθουσα στη «Συμπολιτεία» για Ημερίδα αντιπλημμυρικής θωράκισης!

H «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» καταγγέλει ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, αυταρχισμού και ιδιοκτησιακής αντίληψης που έχει για το Δήμο Θερμαϊκού η διοίκηση Μαυρομάτη, η οποία ΑΡΝΗΘΗΚΕ την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Μηχανιώνας, προκειμένου να πραγματοποιήσει εκεί η παράταξή μας ημερίδα με τρεις καθηγητές Πανεπιστημίου και θέμα την αντιπλημμυρική θωράκιση όλων των περιοχών του Δήμου μας.

Όταν καταγγείλαμε την πρωτοφανή αυτή απόρριψη του αιτήματός μας στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, η εξωφρενική δικαιολογία που πρόβαλε ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης ήταν ότι για την παραχώρηση της αίθουσας απαιτούνταν… πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες από επιτροπές «που παίρνουν καιρό», αν και όλες αυτές οι επιτροπές υπάγονται στη δημοτική αρχή.
Αυτές οι «γραφειοκρατικές διαδικασίες» δεν εμπόδισαν πάντως τη διοίκηση του κ.Μαυρομάτη να ανακοινώσει, δύο ημέρες μετά τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, τη διοργάνωση δικής της εκδήλωσης σε άλλη σχολική αίθουσα στη Νέα Μηχανιώνα.
Αντιλαμβανόμαστε τους λόγους που η δημοτική αρχή προσπαθεί να παρεμποδίσει την ανάπτυξη δραστηριοτήτων από τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», στο ίδιο πνεύμα που μέχρι σήμερα φίμωνε τη φωνή της στο δημοτικό συμβούλιο. Καταλαβαίνουμε και την πραγματική αιτία που προσπαθεί να αποφύγει κάθε συζήτηση για την ανάγκη αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου Θερμαϊκού: Πιστεύει ότι με το πέρασμα του χρόνου θα λησμονηθούν οι τεράστιες ευθύνες όσων για χρόνια δεν καθάριζαν τα ρέματα της περιοχής, με αποτέλεσμα να μεγιστοποιηθούν οι ζημιές από τις τελευταίες πλημμύρες.
Σημειώνεται ότι αν και ο επικεφαλής της παράταξης μας ζήτησε εδώ και δέκα ημέρες να δοθούν εγγράφως εξηγήσεις για τους λόγους που η διοίκηση του Δήμου αρνείται την παραχώρηση της αίθουσας, η δημοτική αρχή το αποφεύγει, προφανώς για να μην υπάρχει και έγγραφη επιβεβαίωση της αυθαιρεσίας της.
Πλανάται ο κ.Μαυρομάτης και η διοίκησή του αν νομίζουν ότι με τέτοιου είδους απαγορεύσεις και παρεμποδίσεις, θα πετύχουν να αναστείλουν τη δραστηριότητα της δημοτικής μας παράταξης. Σύντομα θα καταλάβουν ότι τέτοιες ενέργειες, όχι μόνο δεν μας πτοούν, αλλά αντιθέτως ενδυναμώνουν τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», τη δημιουργική προσφορά της οποίας αναγνωρίζουν όλοι οι συνδημότες μας.

Η αίτηση
ΠΡΟΣ
τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη

Παρακαλώ να μου γνωρίσετε εγγράφως τους λόγους που απορρίφθηκε η αίτηση της δημοτικής μας παράταξης "Συμπολιτεία Θερμαϊκού" για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του 1ου δημοτικού σχολείου Ν.Μηχανιώνας, για την πραγματοποίηση εκεί στις 23-10-2016 επιστημονικής ημερίδας με θέμα τις κατολισθήσεις και την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου Θερμαϊκού.
                                                                             Νέα Μηχανιώνα  10-10-2016
                                                                                     Σπύρος Κουζινόπουλος

                                                             επικεφαλής «Συμπολιτειας Θερμαϊκού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.