Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Διευκρινίσεις για την αναστολή οφειλών λόγω πλημμυρών

Με απόφαση – διευκρίνιση του Υπουργού Οικονομικών γίνεται γνωστό ότι, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν με τις πλημμύρες της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου στο Δήμο Θερμαϊκού, αναστέλλεται η καταβολή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων  στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων και οντοτήτων, που έχουν την κύρια κατοικία και την κύρια εγκατάσταση (έδρα) στο Δήμο Θερμαϊκού.

Η αναστολή αφορά οφειλές που λήγουν ή έληξαν από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης (21-09-16) έως και τις 7 Μαρτίου 2017. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής  βεβαιωμένων οφειλών.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Η διευκρίνιση αυτή του Υπουργείου Οικονομικών, που προήλθε από ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου μας, έρχεται να διαλύσει κάθε αμφιβολία των δημοτών μας για το αν ισχύει το συγκεκριμένο μέτρο της αναστολής της πληρωμής βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων οφειλών στις ΔΟΥ για όλους τους δημότες του Δήμου Θερμαϊκού (φυσικά και νομικά πρόσωπα – επαγγελματίες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.