Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Σήμερα, 40 ημέρες μετά, θα συνεδριάσει επιτέλους η Οικονομική Επιτροπή της Μητροπολιτικής για τις πλημμύρες στο δήμο Θερμαϊκού

Σαράντα ημέρες από τις καταστροφικές πλημμύρες της 6ης προς 7η Σεπτεμβρίου που έπληξαν το μεγαλύτερο τμήμα του δήμου Θερμαϊκού και μόλις σήμερα θα συνεδριάσει εκτάκτως η Οικονομική Επιτροπή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να εγκρίνει την απευθείας ανάθεση σε εταιρία για την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων που κατέβασαν μαζί με τα νερά και τη λάσπη τα ρέματα του Θερμαϊκού.

Σύμφωνα με την απόφαση που ήδη υπέγραψε η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, «προς αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών λόγω έντονων καιρικών και πλημμυρικών φαινομένων», η ανάθεση ισχύει από χτες 10/10/2016 «έως και το πέρας των φαινομένων και της άρσης της επικινδυνότητας», αν και το μεγαλύτερο μέρος των ογκωδών, έχουν ήδη απομακρυνθεί από τις πλημμυροπαθείς περιοχές του Θερμαϊκού.
Όπως συγκεκριμένα αναφέρει η απόφαση της κ. Πατουλίδου:
«Κατά τις επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών σε περιοχές του Δήμου Θερμαϊκού, υπήρξε συσσώρευση πολύ μεγάλου όγκου φερτών υλών, λάσπης και ογκωδών αντικειμένων (κρεβάτια, στρώματα, διάφορα έπιπλα, κλπ) και κρίνεται άμεση και απαραίτητη η ανάγκη συλλογής, μεταφοράς, διαχείρισης και ανακύκλωσης τους»
Με βάση το σκεπτικό ατό, η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Θεσσαλονίκης αναθέτει απευθείας την εκτέλεση του έργου μεταφοράς των ογκωδών στην  εταιρία «EDIL ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΤΕΒΕ», η οποία «αναλαμβάνει την υποχρέωση να διαθέσει από τις 10/10/2016 και μέχρι πέρας των επειγουσών εργασιών/φαινομένων προσωπικό, οχήματα και μηχανήματα καθώς και ότι άλλο απαιτηθεί», όπως αναφέρει η απόφαση.
Το γεγονός βέβαια ότι η εταιρία αυτή, είναι η ίδια με την οποία έχει συμβληθεί ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτης, μετά από διαγωνισμό, για να μαζεύει τα σκουπίδια του Δήμου, ίσως αποτελεί μία σύμπτωση.
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό αυτής της απευθείας ανάθεσης, η οποία γίνεται στο όνομα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ισχύει για έξι μήνες στην περιοχή του Θερμαϊκού, είναι ότι δεν έχει καθοριστεί συγκεκριμένο ποσό για την εκτέλεση του έργου, αλλά η ακριβής δαπάνη θα είναι αυτή που θα προκύψει απολογιστικά μετά το πέρας των εργασιών, με βάση τα τιμολόγια που θα προσκομίσει η εταιρία και θα υποβληθούν προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.