Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Μαυρομάτης: Στα 15 εκατ. ευρώ οι ζημίες από την καταιγίδα

Στα 15 εκατομμύρια ευρώ, ανέρχονται οι ζημιές που προκλήθηκαν στο δήμο Θερμαϊκού από την καταστροφική καταιγίδα της 7ης Σεπτεμβρίου, όπως εκτιμά ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Καρφίτσα.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «πρέπει να γίνουν σοβαρά έργα για να ασφαλιστεί η περιοχή. Υπάρχουν κατοικίες που είναι στον αέρα και κινδυνεύουν να πέσουν, σήμερα που μιλάμε».  Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θερμαϊκού, η διοίκηση του δήμου εκτιμά ότι οι ζημιές ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια ευρώ. «Καθημερινά συνεργεία καταγράφουν τις ζημιές σε σπίτια και δημόσια έργα. Έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για αποζημιώσεις. Περιμένουμε από τον κ. Σπίρτζη να οριοθετήσει την περιοχή σύμφωνα με την πρόταση που υπέβαλε η υπηρεσία». Σε ό,τι αφορά τους ιδιώτες, λέει ότι αυτοί μπορούν να αποζημιωθούν με δυο τρόπους: είτε να λάβουν ένα άτοκο δάνειο είτε να λάβουν ένα εφάπαξ ποσό, το ύψος του οποίου εξαρτάται από το κράτος.
Ο κ. Μαυρομάτης εκπέμπει ακόμη «SOS» για την έγκαιρη καταβολή από τα αρμόδια υπουργεία των κονδυλίων για την αποκατάσταση των ζημιών. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του:  «Δεν ήρθε ούτε ένα ευρώ. Πρόκειται για μεγάλη καταστροφή. Περιμένουμε τα λεφτά από την Αθήνα. Ακόμα δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ για να αγοράσουμε αδρανή υλικά. Θα αρχίσουν οι βροχές και πολύ φοβόμαστε ότι μπορεί να συμβεί ό,τι συνέβη πριν έναν ακριβώς μήνα. Εμείς στρώσαμε τους δρόμους και μαζέψαμε τις λάσπες αλλά άμα βρέξει πάλι θα πλημμυρίσουμε» αναφέρει ο κ. Μαυρομάτης.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θερμαϊκού, ο ίδιος βρίσκεται σχεδόν σε καθημερινή επαφή με τον Προκόπη Παυλόπουλο για να ξεκολλήσει τα χρήματα από τα αρμόδια υπουργεία. «Περιμένουμε τις πιστώσεις για άμεσες αποκαταστάσεις σε οδοποιία και ύδρευση από το υπουργείο Εσωτερικών και από τον κ. Σταθάκη να εξειδικεύσει μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πως θα δοθεί το ποσό των 15 εκ. ευρώ που υποσχέθηκε από την Θεσσαλονίκη ο υπουργός» αναφέρει ο κ. Μαυρομάτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόσφατη θεομηνία και τα αποτελέσματα αυτής μπορεί να έχουν και θετικό αποτέλεσμα. Να πάρουν σάρκα και οστά και να υλοποιηθούν έργα υποδομών που έχει ανάγκη ο τόπος εδώ και δεκαετίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.