Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Έκοψε 115.000 κλήσεις η δημοτική αστυνομία σε ένα χρόνο

Περίπου 115.000 κλήσεις έκοψε η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης στη διάρκεια ενός έτους λειτουργίας της, από τις οποίες προκύπτει πως ένας στους δέκα οδηγούς (ποσοστό 10,9%) παρκάρει σε ράμπες, θέσεις ΑΜΕΑ, διαβάσεις, πεζοδρόμια και πεζοδρόμους στο κέντρο της πόλης.

Τα παραπάνω στοιχεία ανακοινώθηκαν το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο, παρουσία και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την επαναλειτουργία της δημοτικής αστυνομίας (Σεπτέμβριος 2015 – Σεπτέμβριος 2016).
Αναλυτικά σ’ αυτό το δωδεκάμηνο κόπηκαν 114.709 κλήσεις, με μέσο όρο κάθε μήνα τις 8.823, που απέφεραν στον δήμο Θεσσαλονίκης έσοδα περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Το 92% αυτών των παραβάσεων βεβαιώθηκαν σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης και μόλις το 8% περιφερειακά.    Οι πολίτες, από την πλευρά τους, μέσω τηλεφωνημάτων, ενημέρωσαν τη δημοτική αστυνομία, στη διάρκεια του δωδεκάμηνου, για παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Συνολικά, ο αριθμός των καταγγελιών φτάνει σε 2.417, με την ανταπόκριση από την πλευρά των δημοτικών αστυνομικών να ανέρχεται στο 82% και μέσο χρόνο τα 13,57 λεπτά.
“Η δημοτική αστυνομία δεν είναι μπαμπούλας. Είναι βοηθός και υποστηριχτής του πολίτη”, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, προσθέτοντας πως “δεν βγάζουμε τους αστυνομικούς στους δρόμους για εισπρακτικούς λόγους, αλλά για να συμμορφωθούν οι οδηγοί”. Επιδίωξη της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι να γίνουν ανταποδοτικά τα πρόστιμα από τις παραβάσεις, ώστε να προσληφθούν περισσότεροι δημοτικοί αστυνομικοί και να φτάσει η δύναμη του Σώματος -που αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 67 άτομα- στα 250. “Με τον τρόπο αυτό”, όπως είπε ο κ.Μπουτάρης, “θα καλύψουμε όλη την πόλη και δεν θα επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.