Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Ακόμη καθαρίζουν την Ιχθυόσκαλα Ν.Μηχανιώνας από τη λάσπη

Η Ιχθυόσκαλα Ν.Μηχανιώνας πλημμυρισμένη στα νερά και τη λάσπη 48 ώρες μετά την καταιγίδα
Συνεχίζεται ακόμη η προσπάθεια καθαρισμού της Ιχθυόσκαλας Νέας Μηχανιώνας η οποία τις πρώτες ώρες μετά τη σφοδρή καταιγίδα της 6ης προς 7η Σεπτεμβρίου είχε κατακλυστεί όχι μόνο από τα νερά, αλλά και από τεράστιους όγκους λάσπης, όταν υποχώρησε τμήμα του «βράχου» δίπλα από το Κέντρο Υγείας.

Η λάσπη, όχι μόνο είχε κατακλύσει όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων της Ιχθυόσκαλας, αλλά την είχε αποκλείσει κιόλας, καθώς οι όγκοι της λάσπης είχαν συσσωρευθεί μπροστά στην είσοδό της και στους γύρω χώρους.
Τις επόμενες μέρες άρχισε η προσπάθεια καθαρισμού ώστε να γίνει δυνατή η ομαλή λειτουργία της ιχθυόσκαλας.
Η κατολίσθηση έφραξε και τον δευτερεύοντα δρόμο που οδηγούσε στην Ιχθυόσκαλα, μπροστά από το "Καφέ-Νότος"
Η Ιχθυόσκαλα Θεσσαλονίκης, άρχισε να λειτουργεί στη Νέα Μηχανιώνα από τον Ιούνιο του 1995, όταν μεταφέρθηκε εδώ από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης στο οποίο λειτουργούσε από το 1968 περίπου.
Η μεταφορά κρίθηκε αναγκαία λόγω της παλαιότητας των εγκαταστάσεων, του μικρού διαθέσιμου χώρου σε σχέση με τα διακινούμενα αλιεύματα και του γεγονότος ότι στην Νέα  Μηχανιώνα βρίσκεται ένας από τους  μεγαλύτερους αλιευτικούς στόλους της Ελλάδας.

Η ιχθυόσκαλα καταλαμβάνει έκταση 23.000τ.μ. και αποτελείται από συγκρότημα  επτά  κτιρίων  συνολικής κάλυψης 6.557τ.μ. που περιλαμβάνει:  Αίθουσα Δημοπρασίας αλιευμάτων, τρεις Ψυκτικούς Θαλάμους Συντήρησης Νωπών Αλιευμάτων, Παγοποιητικό Συγκρότημα, Αποθήκη Ιχθυοκιβωτίων,  Γραφεία Διοίκησης και Δημοσίων Υπηρεσιών, Συσκευαστήριο και Κυλικείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.