Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση της Συμπολιτείας Θερμαϊκού για τους πλημμυροπαθείς

Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», με ανακοίνωσή της εκφράζει την συμπαράστασή της στους πληγέντες από την ιδιαίτερα καταστρεπτική καταιγίδα που έπληξε τις περισσότερες περιοχές του δήμου Θερμαϊκού τη νύχτα της 6ης προς 7η Σεπτεμβρίου 2016 και στον σκληρό αγώνα που δίνουν για την αποκατάσταση των ζημιών στα σπίτια, τα καταστήματα και τις περιουσίες τους.

Οφείλει να ευχαριστήσει  δημόσια τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους άνδρες της ΕΜΑΚ, τους αστυνομικούς, τους ιδιώτες που διέθεσαν τα μηχανήματά τους αφιλοκερδώς και όλους όσους πρόσφεραν ουσιαστική βοήθεια για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση εν μέρει των ζημιών στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού.
Καλεί τη δημοτική αρχή να βοηθήσει και να οργανώσει άρτια την άμεση καταγραφή των ζημιών. Να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν συντομότερα την αποκατάσταση των βλαβών που προκλήθηκαν στα δίκτυα, αλλά και την λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων (π.χ. γεννήτριες και αντλίες) ώστε να μην ξαναεπαναληφθεί το φαινόμενο να μένουν μεγάλα τμήματα του δήμου χωρίς νερό επί διήμερο. Και φυσικά να προχωρήσει στον άμεσο καθαρισμό των ρεμάτων προκειμένου να μην ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις.
Απαιτεί από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, σε εφαρμογή και της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία τέθηκε ο δήμος Θερμαϊκού, να  διαθέσουν άμεσα τα απαιτούμενα κονδύλια, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν και την αποζημίωση των πληγέντων.
Προτείνει την άμεση σύγκληση ευρείας σύσκεψης με τη συμμετοχή των δημοτικών παρατάξεων, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, των υπουργείων Εσωτερικών, Υγείας, Περιβάλλοντος και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, για να συζητηθεί το θέμα αποκατάστασης των ρεμάτων και των άλλων απαιτούμενων εργασιών.   
Αξιώνει από τη ΔΕΗ να σταματήσει αυτό το αίσχος με τις συνεχείς διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος με τον πρώτο κεραυνό που θα πέσει στην περιοχή και των πολύωρων διακοπών που σημειώθηκαν στη διάρκεια καταιγίδας. Ζητάει δε από τη δημοτική αρχή να στραφεί δικαστικά κατά της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, καθώς δε νομίζουμε να παρατηρείται σε άλλο σημείο του πλανήτη μας το φαινόμενο του να σημειώνονται πάνω από εβδομήντα μικροδιακοπές και πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού μέσα σε δύο ημέρες.
Καταλήγοντας η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» δηλώνει ότι αυτή την ώρα, εκείνο που προέχει είναι η ανακούφιση των πληγέντων και η αποκατάσταση, στο δυνατό βαθμό, των υποδομών και των δικτύων. Και σίγουρα, πολύ σύντομα, θα πρέπει να αναζητηθούν και να προσδιοριστούν οι πραγματικές αιτίες των καταστροφών και οι τυχόν ευθύνες που προκύπτουν.
                                                                        Περαία 9 Σεπτεμβρίου 2016

Η Συμπολιτεία Θερμαϊκού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.