Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Πατουλίδου: «Σε νέα βροχή τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα στο δήμο Θερμαϊκού»

«Έχουν γίνει ήδη οι μελέτες για την αντιμετώπιση της κατάστασης στον Δήμο Θερμαϊκού, γιατί σε πιθανή βροχή μπορεί τα πράγματα να είναι πολύ χειρότερα, καθώς οι περιοχές αυτές είναι τραυματισμένες», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, στη διάρκεια σχετικής ενημέρωσης κατά τη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο», υπογράμμισε η κ. Πατουλίδου, μετά από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θερμαϊκού, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών και αφού ανακοινώθηκε η έκτακτη επιχορήγηση για την άμεση αντιμετώπιση του θέματος, η παρέμβαση του περιφερειάρχη και η έγκριση περιβαλλοντικών μελετών από τη Μητροπολιτική Επιτροπή.
«Υπήρξε άμεση ανταπόκριση και τα καλά πρέπει να λέγονται» ανέφερε η κ. Πατουλίδου, ωστόσο τόνισε ότι οι καταστροφές είναι απίστευτες και οι ζημιές πολύ μεγάλες. «Έχουν ανοίξει βουνά, έχει φύγει όλη η παραλία» είπε και πρόσθεσε: «Οι ζημιές είναι τόσο μεγάλες που ό,τι και να έκανε κανείς, δεν θα μπορούσε να σταματήσει αυτό το κακό που έγινε εκεί».
Ειδικότερα, για το έργο της αποκατάστασης ανέφερε, ότι «έχει γίνει συγκεκριμένος καταμερισμός συγκεκριμένων ενεργειών» και έχουν συσταθεί επιτροπές για την καταγραφή των ζημιών των πολιτών, ώστε να αποκατασταθούν, όσο γίνεται γρηγορότερα ή να αποπληρωθούν, στο μέτρο των δυνατοτήτων που υπάρχουν.
Ποιος είναι τελικά υπεύθυνος για την αντιπλημμυρική προστασία; ρώτησε ο περιφερειακός σύμβουλος της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας», Γιώργος Θεοδωρόπουλος. «Είναι δαίδαλος» απάντησε η κ. Πατουλίδου και σημείωσε ότι «υπάρχουν κομμάτια αρμοδιότητας και στην Περιφέρεια και στον Δήμο και στα υπουργεία και στην ΕΥΑΘ Παγίων». «Αυτή τη δυστοκία δυστυχώς ο “Καλλικράτης” δεν την έχει ξεκαθαρίσει», πρόσθεσε. Τόνισε πάντως, ότι δεν έγιναν πράγματα όταν υπήρχε η δυνατότητα μεγαλύτερης οικονομικής ενίσχυσης και αυτή τη στιγμή γίνεται ό,τι είναι δυνατόν με τις υπάρχουσες δυνατότητες χρηματοδότησης.
Να διεξαχθεί μια συζήτηση για το σύνολο των αντιπλημμυρικών έργων, ζήτησε ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Μακεδονίας», Θεόδωρος Ιγνατιάδης.
Πηγή: εφημερίδα Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.