Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Στις 18 Σεπτεμβρίου σταματούν τα καραβάκια στο Θερμαϊκό

Στις 18 Σεπτεμβρίου, θα σταματήσουν φέτος τα καραβάκια που εκτελούν τα «πιλοτικά» τους δρομολόγια στο Θερμαϊκό. Η δέσμευση της πλοιοκτήτριας εταιρείας ότι τα δρομολόγια θα γίνονταν μέχρι τον Οκτώβριο, αποδείχτηκε κενή περιεχομένου το ίδιο και η υπόσχεση ότι θα δρομολογούσε φέτος και τρίτος σκάφος, καθώς και ότι θα έφταναν αυτά μέχρι την Αγία Τριάδα.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του πλοίου «Κωνσταντής», Οδυσσέα Αποστόλου, η  πληρότητα στα καραβάκια «Άγιος Γεώργιος» και «Κωνσταντής» άγγιζε φέτος τα Σαββατοκύριακα το 80%, ενώ τις καθημερινές κυμάνθηκε γύρω στο 40%.
«Ξεκινήσαμε στις 28 Μαΐου και θα συνεχίσουμε τα δρομολόγια μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, εκτιμώντας ότι είναι μία καλή περίοδος λόγω της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης», ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM»,
«Είναι ωραίο να βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα να έρχονται και να ξαναέρχονται. Όλο το καλοκαίρι ήταν πολλοί εκείνοι που επέλεγαν τα καραβάκια για να πάνε στις παραλίες του δήμου Θερμαϊκού και να απολαύσουν το μπάνιο τους», σημείωσε και πρόσθεσε ότι περισσότεροι από τους μισούς επιβάτες είναι ξένοι τουρίστες.
«Υπάρχουν ακόμη ορισμένα προβλήματα στις υποδομές, όπως οι σημάνσεις. Εδώ στην προβλήτα 1 -για παράδειγμα- δεν ξέρει ο κόσμος πού να έρθει να μας βρει», επεσήμανε ο κ. Αποστόλου.
Η τουριστική κίνηση κυμάνθηκε περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Συνολικά, το ταξίδι διαρκεί μία ώρα και τα δρομολόγια ξεκινούν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (προβλήτα 1) ανά μία ώρα μέχρι τις 18:00 και ακολούθως στις 17:30 και 20:30.
Από το τους Νέους Επιβάτες, το πρώτο δρομολόγιο ξεκινά στις 9:30 και το τελευταίο στις 20:30.

Το ταξίδι διαρκεί περίπου μία ώρα και το εισιτήριο απλής μετάβασης στοιχίζει 3 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.