Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

To καθυστερημένο ενδιαφέρον για τα ογκώδη: Κάλλιο αργά....

Όπως μας πληροφορεί με δελτίο τύπου η υπό τον κ.Μαυρομάτη δημοτική αρχή "βαίνει προς το τέλος του ένα από τα πλέον σοβαρά προβλήματα που ταλάνιζαν το τελευταίο διάστημα το Δήμο". Καθώς , "για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου, μετά την υποβολή πλήρους φακέλου, αδειοδοτήθηκε χώρος για την προσωρινή εναπόθεση ογκωδών   και πλέον μπορούν να εναποτίθενται τα ογκώδη σε συγκεκριμένο σημείο της  περιοχής μας, ώστε να εξαλειφθεί η αντιαισθητική εικόνα της αλόγιστης εναπόθεσης των ογκωδών".

Μόνο που η λαλίστατη, κατά τα άλλα, δημοτική μας αρχή, αποφεύγει να μας ενημερώσει για δύο πολύ σοβαρά πράγματα:
1. Που ακριβώς βρίσκεται αυτός ο "για πρώτη φορά" αδειοδοτημένος χώρος
2. Και το ποιό σημαντικό, τι γίνονταν μέχρι τώρα, στα δύο χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του δήμου η διοίκηση Γιάννη Μαυρομάτη, με τα ογκώδη; Που τα πετούσαν οι υπάλληλοι του δήμου με εντολή της δημοτικής αρχής αλλά και οι ιδιώτες;
Τις σοβαρές καταγγελίες που διατύπωσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η "Συμπολιτεία Θερμαϊκού" ότι τα ογκώδη, μαζί με άλλα απορρίμματα, πετιούνταν ανεξέλεγκτα στην παράνομη χωματερή δίπλα στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Νέας Μηχανιώνας, δεν τις διέψευσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού. Το μόνο που βρήκε να πεί, απαντώντας στην σχετική ερώτηση του επικεφαλής της "Συμπολιτείας" Σπύρου Κουζινόπουλου, ήταν ότι "όταν αναλάβαμε εμείς από 1ης Σεπτεμβρίου 2014, βρήκαμε αυτό τον χώρο να είναι γεμάτος σκουπίδια".
Ας πούμε ότι κάπως έτσι μπορεί να είναι, να ισχύουν αυτά που δήλωσε ο κ.Μαυρομάτης και όντως να παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση όγκους ογκωδών και απορριμμάτων. Όμως, επί δύο χρόνια η διοίκησή του άφηνε να συνεχίζεται το αίσχος της παράνομης χωματερής. Και η φωτιά που πρόσφατα εκδηλώθηκε εκεί, πνίγοντας επί δεκαήμερο με το τοξικό νέφος τους κατοίκους της Νέας Μηχανιώνας, ήταν αποτέλεσμα εκείνης της αναλγησίας και εβγκληματικής αδιαφορίας απέναντι στο τεράστιο πρόβλημα των σκουπιδιών. 
Πάντως με την ευκαιρία πρέπει να πούμε ότι όσοι έχουν ογκώδη απορρίμματα, αντί να τα πετάνε στους δρόμους, να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για την αποκομιδή τους στο τηλ. 2392-330321.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.