Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις το πρόβλημα με τα αδέσποτα

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις, τείνει να προσλάβει το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή του δήμου Θερμαϊκού και αυξάνονται διαρκώς οι καταγγελίες για επιθέσεις σκυλιών ακόμη και σε παιδιά, την ώρα που ο περιβόητος ΣΥΠΠΑΖΑΘ, ο οποίος εισπράττει κάθε χρόνο από το Δήμο το υπέρογκο ποσό των 110.000 ευρώ δεν κάνει το παραμικρό για τη στείρωση των αδέσποτων και την απομάκρυνσή τους από τις κατοικημένες περιοχές.

Είναι χαρακτηριστικές οι καταγγελίες που διατυπώθηκαν στο διαδίκτυο μέσα σε λίγες μόνο ημέρες για το θέμα αυτό:
-Κώστας Πριμεράκης, στις 30 Ιουλίου 2016
«Μας έσωσε το πάνινο παντελόνι . . . Δύο 11χρονα αγόρια στην συμβολή των Φιλίππου - Ανθέων, στην Περαία, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από μεγαλόσωμα αδέσποτα σκυλιά σήμερα νωρίς το απόγευμα, με τα εικονιζόμενα (και όχι μόνο) αποτελέσματα.
Παρακαλείται ο Δήμος Θερμαϊκού και οι σχετικοί τοπικοί (φιλοζωικοί) φορείς να δώσουν μια λύση για τα (δυστυχώς) αυξανόμενα αδέσποτα, με την (δυστυχώς) αυξανόμενη επιθετικότητα και τα (δυστυχώς) αυξανόμενα περιστατικά του είδους. Η υπερβολική αδιαφορία για την αντιμετώπιση του θέματος, φέρνει δυσφορία όχι μόνο στους μη φιλόζωους κατοίκους, αλλά και στους φιλόζωους όπως ο γράφων.
Επιπλέον, φέρτε στο μυαλό σας την εικόνα, που σίγουρα έχετε δεί στο παραλιακό μας μέτωπο, πολλά αδέσποτα να τριγυρνούν ανάμεσα στους λουόμενους, δημιουργώντας προβλήματα. Μια ομορφιά» !
-Κική Σιδερίδου, στις 14 Ιουλίου ώρα 10:26 π.μ.
«Καταγγελία στον Δήμο ΘερμαΪκού. Εχτές 13-7-2016 το πρωί στην οδό Κρήτης με Δευκαλίωνος, με επιτέθηκε σκυλί χρώματος γκρι, λυκόσκυλο, πολύ βρώμικο, με δάγκωσε στο πόδι και τώρα τρέχω σε νοσοκομεία για εμβόλια και αντιβιώσεις και αλλαγές. Κάντε κάτι. Παίζουν πολλά παιδιά εκεί. Είναι πολύ επικίνδυνα».
-Χρήστος Ιβάνοβιτς: Είναι πολύ χαρακτηριστικό το περιστατικό που συνέβη στα μέσα Ιουλίου φέτος στον γμνωστό συνδημότη μας Χρήστος ΙΒάνοβιτς του ιστολογίου «Ακτιβιστής». Ενώ ήταν πάνω σε μηχανάκι, με συνεπιβάτη τον 14χρονο γιό του και ενώ διέρχονταν από την κεντρική πλατεία του Τριλόφου με πολύ χαμηλή ταχύτητα, λιγότερη των 20 χιλιομέτρων, δέχθηκαν επίθεση από αδέσποτο σκύλο. Αποτέλεσμα ήταν να φρενάρει ο Χρήστος ΙΒάνοβιτς, να χάσει τον έλεγχο και να τραυματιστεί στο πόδι ο γιός του, που χρειάστηκε να του κάνουν τέσσερα ράμματα. Και όπως έγραψε ο ίδιος: «Η λύση κατά τη γνώμη μου είναι η κατάθεση αγωγής σε βάρος των κατά τόπους δήμων που είναι υπεύθυνοι για τα αδέσποτα, που ξοδεύουν πάρα πολλά χρήματα σε αμφίβολης αποτελεσματικότητας υπηρεσίες». Να σημειώσουμε εδώ ότι και ο δήμος Θέρμης, στον οποίο υπάγεται ο Τρίλοφος, έχει ενταχθεί στον άχρηστο ΣΥΠΠΑΖΑΘ, χωρίς να απολαμβάνει κι αυτός τις υπηρεσίες που θα έπρεπε.
-Νέα Μηχανιώνα: Τέλος, πρέπει να αναφερθεί και το περιστατικό με επίθεση αδέσποτου σκύλου εναντίον μαθητή του Λυκείου Νέας Μηχανιώνας, στα τέλη Μαρτίου 2016 που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας.

Πάντως, για όλα αυτά,  ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης σπεύδει κάθε φορά να υπερασπιστεί τον ΣΥΠΠΑΖΑΘ, κάθε φορά που τίθεται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης θέμα απομάκρυνσης του Δήμου από τον άχρηστο αυτόν Σύνδεσμο τη δημιουργία δημοτικής υπηρεσίας για τα αδέσποτα, που και καλύτερα οργανωμένη θα ήταν και θα μπορούσε να λειτουργήσει με πολύ λιγότερα χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.