Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Δίκτυο συλλογής μεταχειρισμένων ρούχων και παπουτσιών

Δίκτυο συλλογής μεταχειρισμένων ρούχων, υφασμάτων και υποδημάτων, δημιουργεί ο δήμος Θερμαϊκού στο πλαίσιο των δράσεων ανακύκλωσης που αποβλέπουν στην προστασία του περιβάλλοντος, δεδομένου ότι ήδη η τοπική κοινωνία ανακυκλώνει γυαλί, πλαστικό, μέταλλο, συσκευασίες, μπαταρίες αφής, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι διαδικασίες για την ανάληψη των καθηκόντων της αναδόχου εταιρίας ολοκληρώνονται και τις αμέσως επόμενες μέρες οι κάτοικοι του Δήμου θα μπορούν να ανακυκλώνουν είδη ένδυσης και υπόδησης στους νέους ειδικούς κάδους με την ανάλογη σήμανση που θα τοποθετηθούν σε πολλά σημεία του Δήμου.
Στην υλοποίηση του νέου προγράμματος υπάρχουν δύο ακόμη νεωτεριστικά στοιχεία. Ο ανάδοχος αναλαμβάνει την υποχρέωση να διαθέτει τα επαναχρησιμοποιημένα μεν ρούχα, που βρίσκονται όμως σε άριστη κατάσταση, στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου για την υποστήριξη άπορων οικογενειών. Επιπλέον, αντί για την απόδοση οικονομικού αντιτίμου, έχει δεσμευτεί να εφοδιάζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου με είδη διατροφής και προϊόντα που έχει ανάγκη.

«Ο Δήμος μας κερδίζει πολλαπλά. Αξιοποιώντας τη διαδικασία της ανακύκλωσης σε νέους τομείς, μειώνουμε δραστικά τον παραγόμενο όγκο απορριμμάτων σε ημερήσια και κυρίως ετήσια βάση, με την ανάλογη εξοικονόμηση πόρων. Πολύ σύντομα ευελπιστούμε ότι θα είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε στην πράξη και την ανακύκλωση των οικιακών τηγανέλαιων», δήλωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτης..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.