Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Μουζάλας: Καταδικάζει τον εμπρησμό οχήματος του δημάρχου Θέρμης

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο υπουργός, Γιάννης Μουζάλας σε ανακοίνωση που εκδόθηκε,  εκφράζουν την έντονη καταδίκη και την απόλυτη αποδοκιμασία για τον εμπρησμό του υπηρεσιακού οχήματος του δημάρχου Θέρμης, Θεόδωρου Παπαδόπουλου.

«Με αφορμή τον εμπρησμό του υπηρεσιακού οχήματος του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο Υπουργός κ. Γιάννης Μουζάλας εκφράζουν την συμπαράσταση, την έντονη καταδίκη και την απόλυτη αποδοκιμασία σε κάθε μορφή βίας και εκβιασμού», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και προσθέτει:
«Οι Τοπικές Κοινωνίες όπως και οι ηγεσίες αυτών έχουν δείξει δείγματα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού προς τους ταλαιπωρημένους Πρόσφυγες και Μετανάστες. Ευθύνη του κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η αστυνόμευση, η βελτίωση των συνθηκών για τους ανθρώπους και η εμπέδωση ισότητας, ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους.

Οποιοσδήποτε επιχειρεί να τραμπουκίσει, να τρομοκρατίσει ή να εκβιάσει αυτούς που συμβάλλουν στη λύση του προβλήματος, το μόνο που καταφέρνει είναι να σφυρηλατεί την αίσθηση αλληλεγγύης και αλληλοκατανόησης μεταξύ των υγειών κομματιών της Κοινωνίας μας».

Η εμπρηστική επίθεση
Η Εμπρηστική επίθεση με αυτοσχέδιο μηχανισμό μολότοφ στο αυτοκίνητο του Δημάρχου Θέρμης, Θεόδωρου Παπαδόπουλου, σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν σοβαρότατες ζημιές στο υπηρεσιακό όχημα, ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνα για το συμβάν.
Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Θέρμης τονίζει ότι «είναι σαφές ότι τέτοιες ενέργειες μοναδικό σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν τη δημοτική αρχή, το δημοτικό συμβούλιο αλλά και την κοινωνία της Θέρμης για τη στάση την οποία τήρησαν στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος».
Την επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωσή του και ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.