Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Υποβιβάζεται σε εξαθέσιο το δημοτικό σχολείο Αγίας Τριάδας

Δεν αποφεύχθηκε τελικά ο υποβιβασμός του δημοτικού σχολείου της Αγίας Τριάδας, το οποίο από δεκαθέσιο (10/Θ) που ήταν, γίνεται πλέον εξαθέσιο (6/Θ), γεγονός που σημαίνει ότι από τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργεί με τέσσερις λιγότερους δασκάλους, απ’ ότι μέχρι σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν τον περασμένο Φεβρουάριο είχε ζητηθεί από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η άποψη του Δήμου Θερμαϊκού, για ενδεχόμενο υποβιβασμό του δημοτικού σχολείου της Αγίας Τριάδας σε εννεαθέσιο από δεκαθέσιο, τότε το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού είχε ομόφωνα εκφράσει την αντίθεσή του. Και τώρα, αντίθετα από εκείνη τη γνωμοδότηση, το σχολείο υποβιβάζεται όχι σε εννεαθέσιο, αλλά σε εξαθέσιο.
Το θέμα, το έφερε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Χρήστος Βογιατζής, καταγγέλοντας παράλληλα ότι εκείνη η απόφαση του Δ.Σ. δεν έφτασε μέχρι σήμερα στο υπουργείο παιδείας, παρότι πέρασαν τέσσερις μήνες από τότε.

Απαντώντας ο δήμαρχος Θερμαϊκού, ισχυρίστηκε ότι πήγε κανονικά στο υπουργείο η απόφαση εκείνη και ότι έχει μάλιστα και αριθμό πρωτοκόλλου. Ενώ για την ουσία της υπόθεσης, είπε ότι η απόφαση του δημοτικού σχολείου είχε καθαρά γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Και όσον αφορά τον υποβιβασμό του σχολείου της Αγίας Τριάδας, τον απέδωσε στο γεγονός ότι «κάθε χρόνο ο αριθμός των μαθητών του μειώνονταν δραματικά», όπως είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.