Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Απαντήσεις σχετικά με τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση της «Συμπολιτείας»

Απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα σχετικά με τη Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, αναμένεται ότι θα δοθούν στη σημαντική δημόσια εκδήλωση για το θέμα αυτό, που οργανώνει η δημοτική κίνηση «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» αυτή την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού στους Νέους Επιβάτες.

«Πόσο θα επηρεάσει τη ζωή των κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και πρωτίστως των δημοτών του Θερμαϊκού, αυτό το σημαντικό έργο της Θαλάσσιας Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης;», είναι το βασικό ερώτημα που θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις οι τρεις διακεκριμένοι εισηγητές της εκδήλωσης που είναι:
-Ο πρόεδρος της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.», Απόστολος Αντωνούδης
-Η συγκοινωνιολόγος Δέσποινα Καραρήγα και,
-Ο διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού υποδομών των μεταφορών της Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Τσιτώτας.
Οι απορίες και οι προβληματισμοί που υπάρχουν σχετικά με το έργο αυτό, είναι σοβαρές και οι πειστικές απαντήσεις που πρέπει έγκαιρα να δοθούν θα κρίνουν και το βαθμό υλοποίησης της ΘΑΣΘ, ώστε να μην έχει την τύχη της περιβόητης «υποθαλάσσιας αρτηρίας». Ζητούνται λοιπόν απαντήσεις σε θέματα όπως:   
-Ποιες μπορούν να είναι οι πηγές χρηματοδότησης του έργου (δημόσια, ευρωπαϊκή, ιδιωτική;) και ποιος ο φορέας λειτουργίας (δημόσιος- δημοτικός, ιδιωτικός;). Είναι αναγκαία η επιδότηση του εισιτηρίου;
- Μιλάμε για αστική συγκοινωνία και όχι για τουριστική ατραξιόν, άρα η διάρκεια, η συχνότητα και το κόστος των δρομολογίων θα πρέπει να είναι τέτοια που θα κάνουν ελκτική τη ΘΑΣΘ.
-Σύνδεση και διαλειτουργικότητα του έργου με τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς. Η  ΘΑΣΘ για να είναι λειτουργική δεν μπορεί να είναι ξεκομμένη από τα υφιστάμενα ή μελλοντικά δίκτυα συγκοινωνιών.
-Ποιες είναι οι προβλέψεις για την προσβασιμότητα και την στάθμευση των ΙΧ στις στάσεις; είναι αναγκαίο να προβλεφθούν πάρκινγκ,  και φυσικά
-Ποιοι οι κίνδυνοι για το περιβάλλον και ειδικά για τις ακτές μας; Μήπως  πρέπει να εξεταστούν με μεγάλη προσοχή όλα τα τεχνικά έργα (κυματοθραύστες, εξέδρες-υποδομές στάσεων κλπ);.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν με παρεμβάσεις τους βουλευτές, δήμαρχοι, ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και κινημάτων πολιτών κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.