Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Εκδήλωση στην Καλαμαριά για τους αγνοούμενους της Κύπρου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 42 χρόνων από το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου του 1974, ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, πραγματοποιεί εκδήλωση μνήμης και τιμής την ερχόμενη Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 το απόγευμα.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο  υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωνάς Νικολάου, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, αλλά και εκπρόσωποι από Ενώσεις και Συλλόγους Κυπρίων στη Θεσσαλονίκη. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
-Στις   7.30 μ.μ. θα γίνει  Παράκληση για τους αγνοούμενους στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου (πρώην στρατόπεδο Κόδρα) και θα ακολουθήσει συμβολική δενδροφύτευση και περιποίηση του «Άλσους των Αγνοουμένων»

-Στις  8.30 μ.μ. η εκδήλωση ολοκληρώνεται με την  κεντρική ομιλία του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωνά Νικολάου, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου) και τους χαιρετισμούς των επισήμων, ενώ η βραδιά θα συνεχίσει με συναυλία του συνθέτη Αλέξανδρου Χάχαλη. Πρόκειται για ένα  αφιέρωμα που αποτελεί  μέρος του Ορατορίου «Τομή Πατρίδας/Το Πνεύμα και στο Χώμα Λάμπει» και θα ερμηνεύσουν η υψίφωνος Κατερίνα Μακρή και ο βαρύτονος Θεόδωρος Πάντζιος, ενώ θα απαγγελθούν και στοίχοι του ποιητή Κυριάκου Χαραλαμπίδη.
Θα ακολουθήσουν Κυπριακοί παραδοσιακοί χοροί από το  Χορευτικό Συγκρότημα της ΄Ενωσης Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας και του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλλίστη» Καλαμαριάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.