Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος Ποτίδαια – Κασσανδρεία

Παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας Ποτίδαιας – Κασσανδρείας της Χαλκιδικής, συνολικού προϋπολογισμού 63 εκ. ευρώ, ένα από τα σημαντικότερα έργα που αναμορφώνει το οδικό κύκλωμα της χερσονήσου της Κασσάνδρας, του πρώτου «ποδιού» της Χαλκιδικής.

Το έργο Ποτίδαια – Κασσανδρεία, μήκους 17,7 χλμ., αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οδικά τμήματα της Χαλκιδικής. Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου άξονα, και σε συνδυασμό με το τμήμα Μουδανιά – Ποτίδαια, το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής θα πάρει μια μεγάλη κυκλοφοριακή ανάσα και, κυρίως, θα βελτιωθεί κατά πολύ το επίπεδο ασφάλειας.
Το έργο, που αποτελεί μια από τις πλέον κρίσιμες υποδομές της χερσονήσου της Κασσάνδρας, περιλαμβάνει δύο ανισόπεδους κόμβους. Στα πρώτα 5,5 χλμ. έγινε διαπλάτυνση του υφιστάμενου δρόμου, ενώ τα υπόλοιπα 11,5 χλμ. αφορούν νέα χάραξη. 
Ο οδικός άξονας διαθέτει δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και δυο νέους κόμβους, στη Νέα Φώκαια και στην Κασσανδρεία.

«Πρόκειται για ένα, πραγματικά κομβικό, συγκοινωνιακό έργο που υλοποιήσαμε και μάλιστα καταφέραμε να το ολοκληρώσουμε κάτω από πρωτόγνωρες για τη χώρα συνθήκες, με κλειστές τράπεζες το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με capital controls, με την οικονομία σε νέα ύφεση και το κράτος, μόνιμο κακοπληρωτή. Τα καταφέραμε όμως, ακόμα και μέσα σ’ αυτές τις πραγματικά αντίξοες συνθήκες, τηρώντας στο ακέραιο τη δέσμευση, που και προσωπικά είχα δώσει στους πολίτες, ότι θα παραδώσουμε το έργο αυτό, πριν την έναρξη της φετινής θερινής περιόδου και μάλιστα παραμονές του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος», επισήμανε στην τελετή εγκαινίων ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.