Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο δήμο Θέρμης

Δειγματοληψίες και ψεκασμοί περιαστικού και φυσικού συστήματος για την καταπολέμηση των κουνουπιών, γίνονται αυτήν την εβδομάδα σε διάφορες περιοχές του δήμου Θέρμης και συγκεκριμένα σήμερα Τρίτη 14 Ιουνίου στη Θέρμη, τον Τρίλοφο και το Πλαγιάρι.

Αύριο Τετάρτη 15/6 θα γίνουν ψεκασμοί στη Θέρμη, το Τριάδι, το Ανω και Κάτω Σχολάρι. Την Πέμπτη 16/6 τα συνεργεία θα βρίσκονται στο Ν. Ρύσιο, την Καρδία, τους Ταγαράδες και τον Τρίλοφο όπου θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί και στο αστικό σύστημα, δηλ. σε ιδιωτικούς χώρους. Την Παρασκευή 17/6 θα γίνουν δειγματοληψίες και ψεκασμοί στη Σουρωτή, την Αγ. Παρασκευή, τα Βασιλικά, τον Αγ. Αντώνη και το Μονοπήγαδο αλλά και στον Τρίλοφο. 
Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης:
• Μετά από βροχή θυμηθείτε να απομακρύνετε όλα τα στάσιμα νερά από την αυλή ή το μπαλκόνι σας για να αποτρέψετε την ανάπτυξη κουνουπιών.
• Προτιμάτε να ποτίζετε νωρίς το πρωί και όχι αργά το απόγευμα ώστε το πλεονάζον νερό να εξατμισθεί και να μη δημιουργούνται εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών.
Τέλος,   σε περίπτωση που γίνει αντιληπτή αυξημένη όχληση σε κάποια περιοχή του δήμου μπορείτε με την εξειδικευμένη εταιρεία «Οικοανάπτυξη» που έχει την ευθύνη εκτέλεσης των εργασιών καταπολέμησης, στο τηλέφωνο 8001124424, προκειμένου να ελεγχθεί η περιοχή και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ή να αναφέρουν το γεγονός στο δήμο Θέρμης προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.