Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Αντιδράσεις για τις νέες δηλώσεις Λεβέντη περί "αργομίσθων"

Νέες αντιδράσεις προκλήθηκαν από τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη περί αργομίσθων και αργοσχόλων στο Δημόσιο, ιδιαίτερα μετά τα όσα είπε στη Θεσσαλονίκη σχετικά με τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης.

Για "ψεύδη" τα οποία επαναλαμβάνει μέσα σε χρονικό διάστημα 16 μηνών για τρίτη φορά, κάνουν λόγο από τα Δημοτικά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, αναφερόμενοι στην πρόσφατη ομιλία του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων στη Θεσσαλονίκη.
Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση την οποία υπογράφουν ο γενικός διευθυντής Φ. Στάγκος, οι διευθυντές τηλεόρασης και ραδιοφωνίας Λ. Θεοδωρακίδης και Β. Κοντογουλίδης, η εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΜ-Θ στο δ.σ. Μ. Πλήκα και ο εκπρόσωπος εργαζομένων Γ. Σαράντος, ο κ. Λεβέντης "δε δίστασε να επικαλεστεί μία σειρά από ψεύδη προκειμένου να τεκμηριώσει (sic) την πεποίθησή του ότι «στο Δημόσιο είναι πάρα πολλοί αργόμισθοι»." 
Στην ομιλία του, ο κ.Λεβέντης ισχυρίστηκε ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ.Μπουτάρης, μείωσε το προσωπικό της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) και «από 400 που ήταν επί Παπαγεωργόπουλου, τους έχει κάνει 240» κι ότι «η TV100 είναι χρήσιμη αλλά θέλει τόσους πολλούς; Πάλι πολλοί είναι. Να τους βάλει στην καθαριότητα». 
Στην ανακοίνωση της ΔΕΠΘΕ τονίζεται ότι "μία μέρα νωρίτερα, αμέσως μετά την εμφάνισή του στο δελτίο ειδήσεων της TV100, ο κ.Λεβέντης είχε ενημερωθεί από τον γενικό διευθυντή και το διευθυντή τηλεόρασης της ΔΕΠΘΕ, για τα πραγματικά δεδομένα. Ότι η ΔΕΠΘΕ μισθοδοτεί όχι περισσότερους από 119 εργαζόμενους (από 210 που απασχολούντο στις 31/12/2010) και ότι η δημόσια δαπάνη λειτουργίας της Δημοτικής Τηλεόρασης και των Δημοτικών Ραδιοφώνων περιορίστηκε δραστικά, από 9 εκ. ευρώ που ήταν το 2009 σε μόλις 3,3 εκ. ευρώ το 2014, το 2015 και το 2016". Τον καλεί, δε, αν ξέχασε τα στοιχεία, να ανατρέξει στους ετήσιους απολογισμούς που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της ΔΕΠΘΕ(www.fm100.gr). 

"Δυστυχώς, η συστηματική χρήση ψευδών στοιχείων και ανυπόστατων χαρακτηρισμών («αργόσχολος», «αργόμισθος») σε βάρος συγκεκριμένων Μέσων Ενημέρωσης και των εργαζομένων τους, γεννά εύλογα ερωτήματα για την αξιοπιστία αλλά και για τη σκοπιμότητα που υπηρετεί ο δημόσιος λόγος του «πολιτικού ανδρός»", καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοτικής Εταιρίας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.