Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Μόνο 150 συνδέσεις μέχρι σήμερα στον αγωγό της Επανομής

Λιγότερες από 150 συνδέσεις έγιναν μέχρι σήμερα στον αποχετευτικό αγωγό της Επανομής, ένα και πλέον χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας του, όπως ανέφεραν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θερμαϊκού (ΔΕΥΑΘ), Άγγελος Σαμακοβλής και Γιάννης Καλλονάς.

Τα δύο στελέχη της ΔΕΥΑΘ, απέδωσαν τον εξαιρετικά αργό ρυθμό των συνδέσεων ("μία την ημέρα", όπως ειπώθηκε) σε προβλήματα που υπάρχουν στις αναμονές, αλλά και στο ολιγάριθμο συνεργείο που κάνει τις συνδέσεις αυτές.
Το θέμα του πολύπαθου αποχετευτικού αγωγού, ήρθε για μία ακόμη φορά στο δημοτικό συμβούλιο, μετά την ερώτηση που υπέβαλε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, ζητώντας να μάθει γιατί δεν προχωρούν οι συνδέσεις κατοικιών που βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό της διαδρομής του αγωγού και αν η ΔΕΥΑΘ και ο Δήμος γενικότερα πρόκειται να προχωρήσουν σε συμπληρωματικές εργασίες για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος που απασχολεί μεγάλο αριθμό κατοίκων της Επανομής.
Απαντώντας ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε ότι υπάρχουν όντως προβλήματα για να γίνουν οι συνδέσεις όλων των σπιτιών που βρίσκονται στον παλιό οικισμό της Επανομής και ότι η ΔΕΥΑΘ, παρά τα άσχημα οικονομικά της, βρήκε ένα ποσό 190.000 για τη σύνταξη μελέτης για νέες συνδέσεις.
Πάντως ο δήμαρχος Θερμαϊκού παραδέχθηκε ότι υπάρχει απροθυμία των κατοίκων της Επανομής για να συνδεθούν στον αποχετευτικό αγωγό και είπε ότι από τις αρχές του 2017 θα υποχρεωθούν όλοι οι δημότες της Επανομής,  έξω από τις οικίες των οποίων περνάει ο αγωγός, να καταβάλουν τέλη αποχέτευσης, είτε συνδεθούν στην αποχέτευση είτε όχι. «Τότε να δούμε αν τους συμφέρει να πληρώνουν και τέλη αποχέτευσης και χρήματα για το άδειασμα του βόθρου», συμπλήρωσε ο κ.Μαυρομάτης.

Πάντως, όπως ανακοίνωσαν οι κ.Σαμακοβλής και Καλλονάς, υπάρχουν άλλα 100 αιτήματα Επανομιτών για σύνδεση στον αποχετευτικό αγωγό  και ότι μέχρι το φθινόπωρο, θα αρχίσουν να γίνονται και οι κάθετες συνδέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.