Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Χρειάστηκε η ερώτηση της «Συμπολιτείας» για να ανακοινώσει ο Δήμος τις νέες θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας

Χρειάστηκε η αυστηρή ερώτηση που κατέθεσε στον δήμαρχο Θερμαϊκού κ.Γιάννη Μαυρομάτη η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», ώστε επιτέλους η διοίκηση του Δήμου να δώσει στη δημοσιότητα τις νέες θέσεις εργασίας που προβλέπεται να δημιουργηθούν στο δήμο μας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας του υπουργείου Εργασίας.

Στην ερώτηση που ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» είχε καταθέσει με ημερομηνία 7 Μαίου 2016, επισημαίνονταν ότι αποτελεί υποχρέωση του Δήμου η αναλυτική ενημέρωση των συνδημοτών μας σε τόσο σοβαρά ζητήματα, όπως αυτό της απασχόλησης μακροχρόνια άνεργων πολιτών. Ενώ τονίζονταν ότι αποτελεί σοβαρή παράλειψη της δημοτικής αρχής, το γεγονός ότι δεν εισήγαγε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για ενημέρωση, συζήτηση, προσθήκη και  παρατηρήσεις, και ότι κινεί τη σχετική διαδικασία με μεγάλη καθυστέρηση.

Με την ίδια ερώτηση σημειώνονταν ότι άλλοι Δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, που έχουν ενταχθεί στο ίδιο πρόγραμμα, (Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων κ.α.) έχουν ήδη συντάξει εδώ και ένα μήνα, σε συνεργασία  με τις υπηρεσίες τους, αναλυτικούς πίνακες για τις ανάγκες του Δήμου σε προσωπικό, προσδιορίζοντας επακριβώς και τις ειδικότητες των ανέργων που θα απασχοληθούν και στη συνέχεια τις ανακοίνωσαν  έγκαιρα, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες αναλυτικά για τη δυνατότητα ένταξής τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Μετά την παρέμβαση αυτή του επικεφαλής της «Συμπολιτείας» ο δήμος Θερμαϊκού ανακοίνωσε επίσημα σήμερα μέσω της ιστοσελίδας του τις 124 θέσεις ανέργων, από τις 230 που δικαιούται, οι οποίες καλυφθούν τους πρώτους οκτώ μήνες από την έναρξη του προγράμματος, ενώ οι υπόλοιπες 106 θα καλυφθούν το δεύτερο οκτάμηνο, που θ’ ακολουθήσει μόλις ολοκληρωθεί το πρώτο.

Η υλοποίηση των νέων Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, στους πρώτους 17 δήμους σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων είναι και ο Δήμος Θερμαϊκού, θα αρχίσει εντός του Μαΐου, ενώ οι συγκεκριμένες 124 θέσεις που ζητά ο Δήμος είναι:
-Βιβλιοθηκονόμων Τ.Ε.: 1
-Βοηθός λογιστή Τ.Ε.: 1
-Γενικών καθηκόντων (εργάτες) Υ.Ε.: 7
-Γενικών καθηκόντων, οδοκαθαριστές και ασκούντες συναφή επαγγέλματα: 30
-Γεωπόνων ΤΕ: 1
-Διοίκηση Μονάδων Υγείας ΤΕ: 1
-Διοικητικού ΠΕ: 3
-Διοικητικού ΤΕ: 2
-Διοικητικού ΔΕ: 3
-Διοικητικού – Λογιστικού ΤΕ: 1
-Εικαστικών ΠΕ: 1
-Ελαιοχρωματιστών ΔΕ: 6
-Σοβατζήδες ΔΕ: 1
-Σοβατζήδες βοηθοί ΥΕ: 1
-Ηλεκτρολόγος Εγκαταστάτης Εναέριων Δικτύων ΔΕ: 2
-Ηλεκτρολόγων ΔΕ: 1
-Ηλεκτροσυγκολλητές (με χειροκίνητα εργαλεία και μηχανές) ΔΕ: 1
-Ημερήσιοι φύλακες ΔΕ: 3
-Καθαριστές γραφείων, ξενοδοχείων και άλλων χώρων ΥΕ: 2
-Καταμετρητές λογαριασμών νερού κλπ. ΔΕ: 4
-Κηπουροί πάρκων και κήπων ΥΕ: 8
-Κοινωνικών Επιμελητών ΔΕ: 1
-Κοινωνικών λειτουργών ΤΕ: 3
-Μηχανολόγων - μηχανικών ΠΕ: 1
-Μουσικής ΠΕ: 1
-Νηπιαγωγών ΠΕ: 1
-Νομικής (με γνώση η/υ) ΠΕ: 1
-Νοσηλευτών ΤΕ: 1
-Ξυλουργοί και μαραγκοί ΔΕ: 1
-Οδηγός με άδεια οδήγησης γ' κατηγορίας ΔΕ: 5
-Οικοδομών ΔΕ: 6
-Οικοδομικών εργασιών εργάτες ΥΕ: 6
-Παιδαγωγών ΠΕ: 1
-Παρασκευαστών χημικού ή βιολογικού εργαστηρίου ΔΕ: 1
-Πληροφορικής ΤΕ: 1
-Πληροφορικής ΠΕ: 1
-Τεχνικών αυτοκινήτων ΔΕ: 1
-Τεχνίτες στεγών ΔΕ: 1
-Τεχνίτες στεγών βοηθοί εργασιών ΥΕ: 1
-Τοπογράφων ΠΕ: 1
-Τοπογράφων – μηχανικών ΤΕ: 1
-Υδραυλικών ΔΕ: 4
-Χειριστής φορτωτή - εκσκαφέα με άδεια γ’ τάξης, Β’ ομάδα ΔΕ: 3
-Χειριστής μηχ/του σαρώθρου με άδεια δ’ τάξης, Ι ομάδα ΔΕ: 1


Η ερώτηση της Συμπολιτείας
Η ερώτηση που απέστειλε προς τη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» Σπύρος Κουζινόπουλος είχε ως εξής:

Π Ρ Ο Σ
Τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ.Γιάννη Μαυρομάτη
                                                                                    Περαία 7 Μαίου 2016
κύριε δήμαρχε,
Παρακαλώ να με ενημερώσετε εάν είναι δυνατόν εντός της ημέρας, χορηγώντας μου αντίγραφο της πρότασης που υποβάλλατε από το Δήμο Θερμαϊκού στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, σχετικά με τις δράσεις και τις ειδικότητες των 230 μακροχρόνια ανέργων που θα προσληφθούν  στο Δήμο μας, με απασχόληση χρονικής διάρκειας, οκτώ μηνών.
Θεωρώ ότι αποτελεί υποχρέωση του Δήμου η αναλυτική ενημέρωση των συνδημοτών μας σε τόσο σοβαρά ζητήματα, όπως αυτό της απασχόλησης μακροχρόνια άνεργων πολιτών, γι’ αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει περί αυτού αναλυτικό δελτίο τύπου, καθώς και ανάρτηση της πρότασης που ετοιμάσατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.
Η ενημέρωση για το περιεχόμενο της πρότασης για τις 230 προσλήψεις, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών. Γιαυτό και μπορεί να χαρακτηριστεί ως παράλειψη της δημοτικής αρχής, το γεγονός ότι δεν εισήγαγε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για ενημέρωση, συζήτηση, προσθήκη και  παρατηρήσεις, ενώ κινεί τη σχετική διαδικασία με μεγάλη καθυστέρηση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι άλλοι Δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, που έχουν ενταχθεί στο ίδιο πρόγραμμα, (Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων κ.α.) έχουν ήδη συντάξει εδώ και ένα μήνα, σε συνεργασία  με τις υπηρεσίες τους, αναλυτικούς πίνακες για τις ανάγκες του Δήμου σε προσωπικό, προσδιορίζοντας επακριβώς και τις ειδικότητες των ανέργων που θα απασχοληθούν. Και στη συνέχεια τις ανακοίνωσαν  έγκαιρα, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες αναλυτικά για τη δυνατότητα ένταξής τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Κατόπιν όλων αυτών, θέλω να πιστεύω κύριε δήμαρχε ότι θα προβείτε στην απαιτούμενη ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου και πρωτίστως των συμπολιτών μας για την έκβαση του προγράμματος και την σχετική προετοιμασία, προκειμένου να μπορέσουν να επωφεληθούν, υποβάλλοντας  αιτήσεις, όσο γίνεται περισσότεροι μακροχρόνια άνεργοι δημότες του Θερμαϊκού.
                                                                       
Για τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού»
                                                                               Σπύρος Κουζινόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.