Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Ο καθηγητής Γιάννης Κρεστενίτης νέος πρόεδρος της ΕΥΑΘ

Ήταν βασικός εισηγητής στην ημερίδα της "Συμπολιτείας" για τη διάβρωση
Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ αναλαμβάνει o καθηγητής του ΑΠΘ και στέλεχος του Κινήματος «Σώστε το Νερό», Γιάννης  Κρεστενίτης, καθηγητής Παράκτιας Τεχνικής και Ωκεανογραφίας στον Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος ΑΠΘ, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης.

Στη τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας  δεν ήταν παρών ο κ.Κρεστενίτης,  καθώς φημολογείται ότι ειδοποιήθηκε μόλις το πρωΐ και ενώ είχε μάθημα στο Πανεπιστήμιο.
Να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος της μετόχου Suez, δήλωσε ότι απέχει της ψηφοφορίας για το νέο δ.σ επειδή δεν είχε ενημερωθεί προηγουμένως για τη σύνθεσή του, ενώ στη σημερινή διαδικασία δεν έγινε έστω κάποια ενημέρωση από τον νέο επικεφαλής για τους στόχους και της επιδίωξης της.
Η νέα διοίκηση αντικαθιστά τη διοίκηση Παπαδάκη, με τον καθ. Νίκο Παπαδάκη να είναι μέχρι σήμερα ο μακροβιότερος πρόεδρος της ενιαίας ΕΥΑΘ Α.Ε.

Η σύνθεση του νέου 11μελούς δσ έχει ως εξής:
Πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος, Γιάννης Κρεστενίτης.
Α΄ Αντιπρόεδρος, ο γεωπόνος και πρώην εκπαιδευτικός Γιάννης Παπαϊωάννου (εκτελεστικό μέλος).
Β΄ Αντιπρόεδρος η δικηγόρος Στυλιανή Βαλάνη (εκτελεστικό μέλος), υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ στη Β΄ Θεσσαλονίκης.
Τσιώνας Ιωάννης, μη εκτελεστικό μέλος, Πετρίδης Εύδοξος, μη εκτελεστικό μέλος, Λάτσιου Χρυσάφη Ολυμπία, μη εκτελεστικό μέλος, Τανιανίδου Στεφανία, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Αντωνιάδης Ιωάννης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος και, η Καραχάλιου Ελευθερία, μη εκτελεστικό μέλος(εκπρόσωπος του βασικού μετόχου). Οι εργαζόμενοι εκπροσωπούνται με τους Αρχοντόπουλο Γεώργιο και Σαχινίδη Αναστάσιο.
Οι μέτοχοι ενέκριναν όλα τα θέμα της ημερήσιας διάταξης - με μόνη εξαίρεση την αποχή της Suez στον ορισμό του νέου δ.σ. - ενώ για μία ακόμη χρονιά ο βασικός μέτοχος που εκπροσωπείται από το ΤΑΙΠΕΔ, ζήτησε το διπλασιασμό του μερίσματος. Η διοίκηση είχε προτείνει 0,125 ευρώ/ μετοχή αλλά ο βασικός μέτοχος ζήτησε μέρισμα 0,25 ευρώ/ μετοχή, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στη περυσινή τακτική γενική συνέλευση και με τα κέρδη του 2014.
Αναφερόμενος στα 6,5 χρόνια της παραμονής στο μάνατζμεντ της ΕΥΑΘ Α.Ε ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι παραδίδεται μία εταιρεία υγιής, με ρευστότητα, με σημαντικές παρεμβάσεις σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος αλλά και εκσυγχρονισμού μηχανισμού και διαδικασιών. Ωστόσο, θα πρέπει το κράτος να μεριμνήσει για τα έργα των μεγάλων υποδομών (σ.σ Κεντρικός Αποχετευτικός, Διϋλιστήριο Νερού), να ορίσει την τιμολογιακή πολιτική από τώρα και στο εξής, και να επιτρέψει τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ γιατί υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό.

Ποιος είναι ο Ι. Κρεστενίτης
Ο Γιάννης Κρεστενίτης είναι καθηγητής Παράκτιας Τεχνικής και Ωκεανογραφίας στον Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος ΑΠΘ, διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ (1987) και διπλωματούχος αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός ΕΜΠ (1974). Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται οι υποβρύχιοι αγωγοί και τα παράκτια τεχνικά έργα, η παράκτια μηχανική, η φυσική ωκεανογραφία, η μεταφορά φερτών υλών και η δορυφορική ωκεανογραφία.  
Τον Μάϊο του 2014, ο Γιάννης Κρεστενίτης ήταν ένας από τους βασικούς εισηγητές στην ημερίδα που είχε πραγματοποιήσει η "Συμπολιτεία Θερμαϊκού" στους Νέους Επιβάτες με θέμα την διάβρωση των ακτών του Θερμαϊκού. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.