Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Από σήμερα τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Σποράδες

Αρχίζει από σήμερα 16 Ιουνίου 2016 η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα πανέμορφα νησιά των Σποράδων με ταχύπλοο επιβατηγό, δυστυχώς όμως με "τσουχτερό"  εισιτήριο από την πλοιοκτήτρια εταιρία που ανέλαβε τα σχετικά δρομολόγια.
Το δρομολόγιο που θα συνδέει ακτοπλοϊκά τη Θεσσαλονίκη με τη Σκόπελο, την Αλόννησο και τη Σκιάθο, θα γίνεται με ταχύπλοο της εταιρίας Hellenic Seaways και θα λειτουργήσει μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου 2016. Το εισιτήριο είναι 59 ευρώ το άτομο ανά διαδρομή, δηλαδή ένα ζευγάρι για να μετακινηθεί από Θεσσαλονίκη προς Σποράδες και επιστροφή, θα χρειάζεται 240 ευρώ μόνο για εισιτήρια. Το κόστος είναι 69 ευρώ για τις θέσεις Business.
Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται καθημερινά με το ταχύπλοο «Flying Cat 4», και ώρα αναχώρησης από Θεσσαλονίκη στις 09.00. Πρώτο λιμάνι η Σκόπελος με ώρα άφιξης στις 11.35 και στη συνέχεια η Αλόννησος με άφιξη στις 12 το μεσημέρι και η Σκιάθος στις 12.55. Επίσης, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή το δρομολόγιο θα «πιάνει» και στη Γλώσσα Σκοπέλου, το λιμάνι στο βόρειο τμήμα του νησιού, με ώρα άφιξης στις 12.35.
Από τη Σκιάθο, η ώρα αναχώρησης για Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένη στις 19.10 με στάσεις σε Αλόννησο και Σκόπελο και άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 22.45. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή το δρομολόγιο θα περιλαμβάνει και στάση στη Γλώσσα Σκοπέλου.
Το ταχύπλοο «Flying Cat 4», που θα εκτελεί το δρομολόγιο, είναι χωρητικότητας 440 επιβατών, ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης οχημάτων. Είναι ένα υπερσύγχρονο επιβατηγό ταχύπλοο το οποίο αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι και 40 κόμβους. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2016.

Η γρήγορη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων τόσο της συμπρωτεύουσας όσο και των Σποράδων, και αναμένεται να συνεισφέρει στην αύξηση του εσωτερικού τουρισμού κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επιστρέφουμε στη σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων με ταχύπλοο μετά από δύο χρόνια, και ελπίζουμε ότι τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι τουρίστες θα επωφεληθούν από το καθημερινό δρομολόγιο τόσο για ημερήσιες όσο και για πολυήμερες διακοπές. Βρισκόμαστε σε πολύ στενή συνεργασία με τους φορείς της συμπρωτεύουσας ώστε να συμβάλλουμε ακόμα περισσότερο στη συνδεσιμότητα της με τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου με σύγχρονα, ασφαλή πλοία με στόχο να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για τις οποίες η Hellenic Seaways εργάζεται καθημερινά», δήλωσε ο  κ. Α. Αγαπητός, Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaways

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα δρομολογίων ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.