Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Αγώνας δρόμου και πορεία Ειρήνης στη μνήμη του Λαμπράκη

Η φωτογραφία είναι από την περσινή πορεία Ειρήνης της ΕΔΥΕΘ
Αγώνα Δρόμου στις 19 Μαίου και πορεία Ειρήνης στις 22 Μαίου, στη μνήμη του δολοφονημένου από το παρακράτος Μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη καθώς και άλλες εκδηλώσεις αφιερωμένες στον αγώνα για την ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη, οργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ:
«Όπως κάθε χρόνο η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης - ΕΔΥΕΘ και οι Τοπικές Επιτροπές Ειρήνης διοργανώνουν κι εφέτος, το μήνα Μάη, σειρά εκδηλώσεων ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους, που γεννά, ενάντια στην καταστροφή, τη φτώχεια και την πείνα, ενάντια στην υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής και ύπαρξης. Εκδηλώσεις αφιερωμένες στον αγώνα για την ειρήνη με κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από καταγωγή και θρήσκευμα, από φύλλο και χρώμα του δέρματος. Εκδηλώσεις ενάντια στον ρατσισμό, το σωβινισμό και το φυλετικό μίσος.

Φέτος, για τρίτη κατά σειρά χρονιά, η Επιτροπή μας οργανώνει «Αγώνα Δρόμου» προς τιμή του δολοφονημένου, το 1963 στη Θεσσαλονίκη, Αντιπροέδρου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Γρηγόρη Λαμπράκη. Στη διοργάνωση αυτή συμπαραστέκονται και συμμετέχουν αθλητικά σωματεία και ενώσεις της πόλης μας, πολλά παιδιά, νεολαίοι και άνθρωποι διαφόρων ηλικιών. Ο Αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Μάη 2016.

Κορύφωση θα αποτελέσει η Αντιιμπεριαλιστική – Αντιπολεμική Συγκέντρωση και Πορεία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μάη 2016, θα ξεκινήσεις μπροστά από το Νατοϊκό στρατηγείο, που έχει εγκατασταθεί στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού και θα καταλήξει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.


Για την καλύτερη ενημέρωση του λαού της Θεσσαλονίκης η ΕΔΥΕΘ οργανώνει Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, 16 Μάη 2016 – 12:00μ, στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στην οποία καλούν τους εκπροσώπου των ΜΜΕ της πόλης να πάρουν μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.