Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Τρεις προτάσεις της ΡΕΚΚ υιοθέτησε το Δ.Σ. Καλαμαριάς

Τρεις προτάσεις της δημοτικής κίνησης «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς» της μείζονος αντιπολίτευσης, υιοθέτησε στην τελευταία του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς.

-Η πρώτη, που υποβλήθηκε και από τους οκτώ δημοτικούς συμβούλους της ΡΕΚΚ και τον επικεφαλής της Μανόλη Λαμτζίδη, αφορά την καθιέρωση του θεσμού της Τοπικής Κάρτας Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η απόφαση για τη θεσμοθέτηση αυτού του σημαντικού μέτρου ανακούφισης των αδύναμων πολιτών, πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς με μεγάλη πλειοψηφία και με αρνητική ψήφο μόνο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Με την απόφαση αυτή ο Δήμος Καλαμαριάς , ένας Δήμος με πολύ υψηλά ποσοστά μακροχρόνια ανέργων σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, γίνεται  ο πρώτος σε όλη την Ελλάδα που υιοθετεί το νέο αυτό θεσμό, ως ένα πρόσθετο εργαλείο ανακούφισης των άπορων δημοτών.
-Η δεύτερη πρόταση που υιοθετήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο στην ίδια συνεδρίαση, υποβλήθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο της ΡΕΚΚ, Άρη Τεμεκενίδη, για επέκταση των εορτασμών για την επίσημη πλέον ημέρα της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα Ναζιστικά Στρατεύματα κατοχής (30 Οκτωβρίου 1944) και στο Δήμο Καλαμαριάς.

-Τέλος, εγκρίθηκε και το αίτημα της δημοτικής συμβούλου της ΡΕΚΚ, Φιλιώς Καζάρα, για άμεση εφαρμογή των «μέτρων ανακούφισης» που εισάγει το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης και επιτρέπει στους Δήμους να απαλλάσσουν ή μειώνουν σημαντικά τα δημοτικά τέλη σε ευπαθείς ομάδες (πχ. μονογονεϊκές οικογένειες, μακροχρόνια άνεργοι κλπ.) σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από ό, τι ίσχυε μέχρι την ψήφισή του.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.