Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Προσπάθειες του δήμου Βόλβης για την προσέλκυση Σέρβων τουριστών

Από τη συμμετοχή του Δήμου Βόλβης στην Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου
Εντατικά, κινούνται κάποιοι από τους Δήμους της Θεσσαλονίκης για την προσέλκυση τουριστών από τις γειτονικές χώρες, την ώρα που κάποιοι άλλοι εφησυχάζουν ανεπίτρεπτα. Ένας από τους δραστήριους δήμους στην κατεύθυνση αυτή, είναι της Βόλβης που τον επισκέφθηκαν χθες ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα Dusan Spasojevic και ο Σέρβος Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Sinisa Pavic, έπειτα από πρωτοβουλία του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Σε αίθουσα του πρώην δημαρχείου στην Ασπροβάλτα, τους κ.κ. Spasojevic και Pavic, υποδέχθηκε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, παρουσία του βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σάββα Αναστασιάδη, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι διοικήσεις των τουριστικών φορέων Ασπροβάλτας-Βρασνών και Σταυρού, επιχειρηματίες και επαγγελματίες της περιοχής. 
Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας υπογράμμισε τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δυο πλευρών, με κύριο συνδετικό κρίκο τους χιλιάδες Σέρβους τουρίστες που παραθερίζουν κάθε χρόνο σε Ασπροβάλτα, Βρασνά και Σταυρό, καθώς και τους διερχόμενους προσκυνητές του Αγίου Όρους. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο αδελφοποίησης που έχει υπογραφεί με τον δήμο του Κρούσεβατς, τις πολιτιστικές ανταλλαγές με το δήμο του Νις, τη φιλοξενία παιδιών από το Κοσσυφοπέδιο στις κατασκηνώσεις του Σταυρού, αλλά και στη βούληση του δήμου Βόλβης, για την ανάπτυξη και άλλων τομέων συνεργασίας, όπως για παράδειγμα στην Παιδεία, τον Αθλητισμό, το Περιβάλλον και την Ενέργεια.

Ο Σέρβος πρέσβης Dusan Spasojevic επισήμανε ότι δεν είναι τυχαίο πως η πρώτη περιοχή που επισκέπτεται εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι ο δήμος Βόλβης. Τόνισε το πόσο γνωστές και φιλόξενες είναι οι περιοχές του Στρυμονικού κόλπου στους Σέρβους και χαρακτήρισε γενικότερα ευοίωνες τις προοπτικές αυξημένης έλευσης τουριστών από τη Σερβία το φετινό καλοκαίρι. Ειδικότερα, σημείωσε ότι πολλοί απ' όσους πήγαιναν στην Τουρκία, επιλέγουν τώρα την Ελλάδα για τις διακοπές τους και εκτίμησε ότι ο αριθμός τους φέτος μπορεί να φθάσει και το 1.000.000 έναντι περίπου 700.000 τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.