Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Συνεδριάζει την Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς

Συνεδριάζει την προσεχή Τρίτη 31 Μαίου, ώρα 21:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Κτηρίου των Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της Πλατείας Σκρα, το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς με 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη. 

Πρώτο και σημαντικότερο θέμα που θα συζητηθεί, είναι η πρόταση του Δήμου για  το Παραλιακό Μέτωπο ενόψει συζήτησης της εισήγησης του πρώην ΥΜΑ-Θ για τον  Χαρακτηρισμό ως προστατευόμενης περιοχής και ως τοπίου και ζώνης ιδιαίτερου κάλλους της παραθαλάσσιας περιοχής της Ν. Κρήνης, που περικλείεται από το Κυβερνείο Θεσσαλονίκης μέχρι τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Μίκρας.
Αναλυτικά τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως εξής:
ΘΕΜΑ 1οΧαρακτηρισμός ως προστατευόμενης περιοχής και ως τοπίου και ζώνης ιδιαίτερου κάλλους της παραθαλάσσιας περιοχής της Ν. Κρήνης του Δήμου Καλαμαριάς του Ν. Θεσσαλονίκης που περικλείεται από το Κυβερνείο Θεσσαλονίκης μέχρι τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Μίκρας (διασταύρωση των οδών Θεμ. Σοφούλη και Ησιόδου), τη θάλασσα και τις οδούς Θεμ. Σοφούλη και τη Ν. Πλαστήρα» από τη συνεδρίαση της 17-05-2016 του ΚΕΣΑΜΑΘ.
                   Εισηγητής: Δήμαρχος Καλαμαριάς -  κ. Θ. Μπακογλίδης

ΘΕΜΑ 2οΑναμόρφωσης προϋπολογισμού 2016 (11η).
                   Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικ., Διοίκ. Προγ. & Εξ. πολιτών -  κ. Αικ. Τσαπικίδου
ΘΕΜΑ 3ο:  Αλλαγή υπόχρεου στην ΑΔΣ 86/2016 που αφορά επιβολή προστίμου διαφήμισης από την εταιρία ΣΤΑΙΤΖ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΕΠΕ στην εταιρία “ΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 56 – ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ-ΚΑΦΕ- ΜΠΑΡ- ΕΣΤΡΙΑΤΟΡΙΩΝ Ε.Π.Ε.”.
ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση ισόποσης πίστωσης ποσού 150,96 ευρώ στην κ. Σοφία Αλεξιάδου ως αχρεωστήτως εισπραχθέν.
ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση ισόποσης πίστωσης ποσού 14,64 ευρώ στην κ. Στυλιανή Ηλιάκη ως αχρεωστήτως εισπραχθέν.
ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση ισόποσης πίστωσης ποσού 2.163,00 ευρώ στην εταιρεία Κ.ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΒΕΕ ως αχρεωστήτως εισπραχθέν.
ΘΕΜΑ 7ο: Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 206/2016 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.
ΘΕΜΑ 8οΔιαγραφές οφειλών από καταλόγους ΤΑΠ ετών  2007-2012
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Οικ., Διοίκ. Προγ. & Εξ. πολιτών -  κ. Αικ. Τσαπικίδου
ΘΕΜΑ 9ο: Αποδοχή των Όρων της Πρόσκλησης με τίτλο: «Ανάπτυξη κτιριακών υποδομών σχολικής εκπαίδευσης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», Άξονας Προτεραιότητας 10 «Επένδυση στην Εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη δια βίου μάθηση» και για την Έγκριση Συμμετοχής και Υποβολής της Πρότασης με τίτλο: «Κατασκευή 23ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς», προϋπολογισμού 3.789.178,00€.
ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Βελτιωτικές επεμβάσεις στη Δημοτική αγορά Φοίνικα» (αριθ. μελέτης: 4/2014)
  Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τ.Υ. – Πολ. Προς. & Περιβάλλοντος – κ. Π. Θεοδοσιάδης
ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Κατασκευή                 πεζόδρομων στην περιοχή επέκτασης του σχεδίου πόλης » (αριθ. μελέτης: 41/2014)
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τ.Υ. – Πολ. Προς. & Περιβάλλοντος – κ. Π. Θεοδοσιάδης
ΘΕΜΑ 12ο:Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Βελτίωση                μικροκλίματος - ανακατασκευή πεζόδρομου Αν. Θράκης» (αριθ. μελέτης: 53/2014)
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τ.Υ. – Πολ. Προς. & Περιβάλλοντος – κ. Π. Θεοδοσιάδης
ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση ανάθεσης εργασίας σε τρίτο της υπ΄αριθ. 32/2016 μελέτης με τίτλο «Επισκευή Οχημάτων και Μηχ/των έργου του Δήμου Καλαμαριάς μαζί με τα απαραίτητα ανταλλακτικά. Περίοδος 2016-2017» ενδεικτικού προϋπολογισμού -199.383,00- Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) και της αντίστοιχης  συγγραφής υποχρεώσεων.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Καθαρ. Ανακ. και Πρασίνου - κ. Σ. Ζαμπέτογλου
ΘΕΜΑ 14ο:  Έγκριση διενέργειας της προμήθειας με τίτλο, «Προμήθεια λιπαντικών για τα οχήματα του Δήμου. Περίοδος 2016-2017», (αρ. μελ: 15/2016), προϋπολογισμού 91.210,65€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23%).
ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης  ποσού  228,86 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για έξοδα κίνησης, διανυκτέρευσης και ημερήσιας αποζημίωσης για τη μετάβαση  δύο δημοτικών συμβούλων στην Καβάλα, για τη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ.
ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση συνδιοργάνωσης εκδήλωσης στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ”.
Εισηγητής: Εντεταλμένος Δ.Σ. Πολιτισμού και Προβολής – κ. Μ. Αμπατζίδης
ΘΕΜΑ 17ο: Έγκριση για τη διοργάνωση εκδήλωσης στον συνοικισμό «Ν. Βότσης» και διάθεση πίστωσης ποσού 615,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για την υλοποίησή της.
ΘΕΜΑ 18ο: Έγκριση για τη διοργάνωση εκδήλωσης στο Πάρκο Κηφισιάς και διάθεση πίστωσης ποσού 615,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για την υλοποίησή της.
Εισηγητής: Εντεταλμένος Δ.Σ. Πολιτισμού και Προβολής – κ. Μ. Αμπατζίδης
ΘΕΜΑ 19ο: Έγκριση για τη διοργάνωση διημέρου εκδηλώσεων στο Πάρκο «ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ» και διάθεση πίστωσης ποσού 1.230,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για την υλοποίησή τους.

Εισηγητής: Εντεταλμένος Δ.Σ. Πολιτισμού και Προβολής – κ. Μ. Αμπατζίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.