Σάββατο 21 Μαΐου 2016

«Ανοχύρωτη πόλη» ο Δήμος Θερμαϊκού με τη νεροποντή

Τη δουλειά που έπρεπε να είχε κάνει ο Δήμος, την κάνουν
πολίτες, ξεβουλώνοντας τις σχάρες για να φύγουν τα νερά
Η δυνατή βροχή, που έπεσε από τα ξημερώματα του Σαββάτου σε όλη τη Θεσσαλονίκη, έδειξε για μία ακόμη φορά πόσο «ανοχύρωτη πόλη» είναι ο Δήμος Θερμαϊκού απέναντι στα καιρικά φαινόμενα: Πλημμυρισμένοι και αδιάβατοι δρόμοι, σχάρες ομβρίων υδάτων φραγμένες, Οδύσσεια των πολιτών να διασχίσουν κάθετα μία οδό, καθώς οι περισσότεροι δρόμοι, εκτός από τις κακοτεχνίες, στερούνται και πεζοδρομίων.

ΟΙ έντονες διαμαρτυρίες των δημοτών για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, αλλά και την παντελή απουσία της δημοτικής αρχής, που για μία ακόμη φορά «πιάστηκε στον ύπνο», ξεχείλιζαν από οργή, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει από μερικές μόνο αναρτήσεις στη σελίδα «Πολίτες της Επανομής» στο facebook, που τις παραθέτουμε στη συνέχεια.
Ανάλογη εικόνα, παρουσίαζαν όλο το πρωί του Σαββάτου όχι μόνο η Επανομή, αλλά και η Νέα Μηχανιώνα, η Νέα Κερασιά, το Αγγελοχώρι, η Αγία Τριάδα, οι Νέοι Επιβάτες, η Περαία κλπ. Μάλιστα, για να διασχίσει κανείς πεζός το δρόμο από την Κερασιά προς τη Μηχανιώνα, στο ύψος περίπου του Carrefur, χρειάζονταν να έχει μαζί του 2-3 αλλαξιές ρούχα εφεδρικά, καθώς, κάθε που περνούσε κάποιο αυτοκίνητο, σηκώνονταν «κύματα» τα λιμνάζοντα στο δρόμο βρόχινα νερά.

Κοντά σε όλα τα άλλα, ήρθε και η πολύωρη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή, ενώ όσοι προσπαθούσαν να τηλεφωνήσουν στη ΔΕΗ Ανατολικής Θεσσαλονίκης για να πληροφορηθούν πότε επιτέλους θα γίνει η επανασύνδεση του ρεύματος, άκουγαν μονίμως το ηχογραφημένο μήνυμα ότι «η γραμμή είναι κατειλημμένη».   

Τα μηνύματα διαμαρτυρίας
 Αντιγράφουμε από το Facebook κάποια μηνύματα διαμαρτυρίας πολιτών της Επανομής για την άθλια εικόνα που εμφάνισαν οι δρόμοι της περιοχής με την πρωϊνή νεροποντή:

Όταν ο Δήμος όπως πάντα είναι απών ευτυχώς υπάρχουν οι πολίτες. Ντροπή στον δήμαρχο κ στους υπεύθυνους!!

Xrisi Stavrou Είναι ο δρόμος που οδηγεί στο κοιμητήριο;

Ioanna Lykesa Βεβαίως ναι.

Ioanna Lykesa Κ αυτός που ξεβουλωνει είναι ο μπαμπάς μ με τον γείτονα από απέναντι

Xrisi Stavrou Όταν εφυγα απ το χωριό ειμουν 18 χρονών,τώρα είμαι 53 και η κατάσταση απ ότι βλέπω παραμένει στάσιμη.

Ioanna Lykesa Κ ακόμη χειρότερα πίστεψε με

Xrisi Stavrou Σε πιστεύω διότι τα βλέπω κάθε φορά που επισκέπτομαι και την μητέρα μου αλλά και την γειτονιά σας.

Ευαγγελια Αντωνακουδη ποιο σημειο ειναι ρε κοριτσια ....δυσκολευομαι να προσανατολιστω~!!!!!!

Ioanna Lykesa Στην αστυνομία απέναντι στην ανηφόρα για τα μνηματα

Τάνια Μποϊκλή Ουτε καν μπηκανε ατην διαδικασια απο τον δημο να περασουν να δουν ξεφτιλες...

Paschalis Patsialis Απ το δήμο ξέρουν μόνο να βάζουν φωτό απ τα έργα στα beachbar και να σχολιάζουν αν κάποιος πολίτης αφήσει μία ντάνα κλαδιά δίπλα στους κάδους.στα σοβαρά θέματα σφυρανε κλέφτικα!
Να κ η λίμνη του Αγίου Αργυριου (φυσικά κ ειρωνευομαι). Όπως πάντα απόντες οι υπεύθυνοι!! Μόνο για τους ψήφους είναι παρόντες!! Κ για να μην παρεξηγηθώ δεν είμαι με κανέναν καθώς όλοι έχουν τον ίδιο σκοπό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.