Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ξεκίνησε δρομολόγια ο «Κωνσταντής» προς ακτή Θερμαϊκού

Το καραβάκι «Κωνσταντής» της  κοινοπραξία «Thessaloniki waterways» σαλπάρει από σήμερα το πρωί, ξεκινώντας τα δρομολόγια από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με στάση στον Λευκό Πύργο και τελικό προορισμό το λιμάνι των Νέων Επιβατών, με ολιγόλεπτη στάση στον προβλήτα της Περαίας.

Το πλοίο Ε/Γ-Δ/Ρ Κωσταντής θα εκτελεί καθημερινά πέντε δρομολόγια όλες τις ημέρες από και προς τους ανωτέρω προορισμούς. Τα δρομολόγια από σήμερα 28/05 έως 12/06 έχουν ως εξής:
Λιμάνι ΟΛΘ --- Λευκός Πύργος --- Περαία --- Νέους Επιβάτες
Από λιμάνι ΟΛΘ ----------------------------Από Νέους Επιβάτες
10.00 ------------------------------------------ 11.00
13.00 ------------------------------------------ 14.00
15.00 ------------------------------------------ 16.00
17.00 ------------------------------------------ 18.00
19.00 ------------------------------------------ 20.00
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της πλοιοκτήτριας εταιρείας που υλοποιεί το έργο, «Thessaloniki Waterways», τα δρομολόγια θα είναι καθημερινά και ωριαία, ενώ η διαδρομή από τον Μάιο έως τον Ιούνιο θα είναι λιμάνι, Λευκός Πύργος και Νέοι Επιβάτες στο δήμο Θερμαϊκού. Από την 1η Ιουλίου και έως το τέλος Αυγούστου θα αυξηθούν οι στάσεις, καθώς τα καραβάκια θα κάνουν τη διαδρομή, λιμάνι, Λευκός Πύργος, μαρίνα Αρετσούς στην Καλαμαριά (στο ύψος του αεροδρομίου), Νέοι Επιβάτες και Αγία Τριάδα, που θα αποτελεί τον τελευταίο σταθμό στις ανατολικές ακτές του Θερμαϊκού.

Στα τρία ευρώ το εισιτήριο για κάθε διαδρομή
Πέρυσι το κόστος του εισιτηρίου για κάθε διαδρομή με τα καραβάκια στοίχιζε 2,50 ευρώ, γεγονός που ως ένα βαθμό λειτούργησε αποτρεπτικά για τους επιβάτες, ενώ φέτος το κόστος ανεβαίνει στα 3 ευρώ ανά διαδρομή. Όπως εξήγησε ο πλοιοκτήτης κ. Κάιλας, η αύξηση του εισιτηρίου δεν είναι επιλογή καθώς, όπως είπε, είναι απολύτως κατανοητό ότι για πολλούς θα θεωρηθεί ακριβό, αλλά στην παρούσα φάση είναι επιβεβλημένη, λόγω της μεγάλης επιβάρυνσης από το κόστος που καλείται να πληρώσει η εταιρεία στο λιμάνι. «Από τα 3 ευρώ ανά διαδρομή, το 30% θα αποδίδεται στο λιμάνι. Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε αύξηση, γιατί και τα λειτουργικά έξοδα των πλοίων είναι πολλά» σημείωσε ο ίδιος.
Την περσινή χρονιά, στο πλαίσιο της δεύτερης χρονιάς της πιλοτικής λειτουργίας της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, τα καραβάκια μετέφεραν περίπου 40.000 επιβάτες, αρκετοί από τους οποίους ήταν τουρίστες που βρέθηκαν στην πόλη για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Σύμφωνα με την κοινοπραξία ο απολογισμός είναι θετικός, αλλά έδειξε ότι οι πολίτες μετακινήθηκαν με τα πλοία μόνο για τουριστικό σκοπό και όχι για την εργασία τους, παρότι στόχος ήταν να μεταφερθούν από την Περαία στη Θεσσαλονίκη επιβάτες που χρησιμοποιούν αυτοκίνητο για να πάνε στη δουλειά τους. Η εταιρεία αναφέρει μάλιστα ότι μπορεί να λειτούργησε αποτρεπτικά για τους επιβάτες το ακριβό εισιτήριο, που έφτανε το 2,5 ευρώ, αλλά για τα έξοδα του πλοίου ήταν χαμηλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.