Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Θεσπίζεται «Κάρτα Κοινωνικής Αλληλεγγύης» στο Δήμο Καλαμαριάς

Σχεδόν ομόφωνα, το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς στην προχτεσινή του συνεδρίαση, αποφάσισε τη θέσπιση «Κάρτας Κοινωνικής Αλληλεγγύης» για την παροχή βοήθειας προς τους δημότες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Η πρόταση για τη δημιουργία αυτής της «Κάρτας», είχε διατυπωθεί από τη δημοτική παράταξη της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς, ενώ την εισήγηση του θέματος έκανε στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης, Μανόλης Λαμτζίδης.
Η Τοπική Κάρτα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς, θα αποτελέσει ένα ακόμα εργαλείο για την άμβλυνση των συνεπειών της σοβούσας  οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης σε τοπικό επίπεδο.
Ο Δήμος Καλαμαριάς θα απευθυνθεί με επιστολές -πρώτα από όλα στις Δημοτικές Επιχειρήσεις που ελέγχει- σε καταστήματα ειδών ένδυσης-υπόδησης, πολυκαταστήματα τροφίμων («Σούπερ-Μάρκετ»), φαρμακεία, καφενεία, καφετέριες, καταστήματα ψυχαγωγίας, ταβέρνες , ιατρεία, δικηγορικά γραφεία, οδοντιατρεία που είναι εγκατεστημένα στα διοικητικά όρια του Δήμου και θα ζητά να διαθέτουν στους κατόχους της κάρτας τα  προϊόντα ή τα εμπορεύματά τους  με έκπτωση της τάξης 10% , 20% ή και 30%, ή να παρέχουν υπηρεσίες με μειωμένο κόστος.
Δικαιούχοι της Κάρτας Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα είναι οι δημότες που έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 6.000 το άτομο, ή 7.000 για ζευγάρι χωρίς τέκνα, ή 8.000 για οικογένεια με ένα παιδί, 9.000 Ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά κλπ.

 Σημειώνεται ότι από τον περασμένο Ιανουάριο, ανάλογη πρόταση είχε διατυπώσει προς τη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού και η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», χωρίς η δημοτική αρχή να δώσει μέχρι σήμερα κάποια απάντηση, έστω αρνητική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.