Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Μία εξαιρετική βραδιά για την 93η επέτειο ίδρυσης της Ν.Μηχανιώνας

Μία εξαιρετική βραδιά, πέρασε το κοινό που παρακολούθησε το βράδυ του Σαββάτου, στο ανοιχτό θεατράκι των Πεύκων, την εκδήλωση του ΔΗΠΠΑΚΥΘ για τα 93 χρόνια από την εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων και τη δημιουργία της Νέας Μηχανιώνας.

Ήταν μία πολύ όμορφη παράσταση που παρουσίαζε με τον καλύτερο τρόπο το διωγμό των Μηχανιωτών, των Τσεσμελήδων, των Αυδημιωτών και των άλλων Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τις πατρογονικές τους εστίες, την ταλαιπωρία που πέρασαν μέχρι να ριζώσουν στη φιλόξενη ακτή του Θερμαϊκού, τη λαχτάρα τους για μία νέα καλύτερη ζωή.
Χάρισε αξέχαστες στιγμές το θέαμα που παρουσιάστηκε. Με πολύ μουσική, πολύ χορό, πολύ συναίσθημα, πολύ συγκίνηση, γέλιο, αλλά και μία μοναδική αναπαράσταση Μικρασιάτικου γάμου, για την οποία δούλεψαν πάνω από 100 εθελοντές, με τη φροντίδα και την επιμέλεια της υπαλλήλου του ΔΗΠΠΑΚΥΘ κυρίας Θεοδώρας Σταμίδου, που στο τέλος απέσπασε τα θερμά συγχαρητήρια και το χειροκρότημα των παραβρισκόμενων.
Μοναδική παραφωνία ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ.Μαυρομάτης, που βρίσκοντας ακροατήριο, εκφωνούσε επί ώρα μία προεκλογικού χαρακτήρα και ύφους ομιλία για τα έργα που ΘΑ κάνει και τις επενδύσεις που ΘΑ φέρει στη Νέα Μηχανιώνα, προσδιορίζοντας μάλιστα τις τελευταίες και σε ύψος… δέκα εκατομμυρίων ευρώ !

Η εκδήλωση, ήταν για τη γενέθλια ημέρα της Νέας Μηχανιώνας, καθώς χτες  συμπληρώθηκαν 93 χρόνια από την ίδρυσή της, στις 14 Μαίου 1923. Για να τιμηθεί το γεγονός αυτό, το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε μία σεμνή τελετή μπροστά στην προτομή του ιδρυτή της Ν.Μηχανιώνας, Μαργαρίτη Ευαγγελίδη που υπάρχει μπροστά στο Καψαλάκειο Πολιτιστικό Κέντρο. Μετά το τρισάγιο που ψάλθηκε, απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Νέας Μηχανιώνας κ.Μένη Βαλσάμογλου, ενώ το στεφάνι εκ μέρους του δήμου Θερμαϊκού κατέθεσε ο αντιδήμαρχος κ.Νίκος Τσουρούς. Στην τελετή, συμμετείχε αντιπροσωπεία της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού", με τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Σπ.Κουζινόπουλο, το μέλος του τοπικού συμβουλίου Ν.Μηχανιώνας κ.Τούλα Πορίδου και το τοπικό στέλεχος της "Συμπολιτείας" κ.Μανόλη Μαργαρίτη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.