Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής στη Θέρμη

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής «Συνθέρμια», έρχεται τον Ιούλιο στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης (Δ.Ω.Θ.). Σκοπός του θεσμού αυτού, που ξεκίνησε το 2005, είναι η ανάδειξη νέων καλλιτεχνών και δημιουργών της ελληνικής σύγχρονης λόγιας μουσικής.

Τα «Συνθέρμια plus» είναι μια διευρυμένη μορφή του Φεστιβάλ που φέτος δίνει έμφαση στους νέους μουσικούς και σπουδαστές ενδυναμώνοντας την σχέση τους με την μουσική, αλλά και με την καλλιτεχνική δημιουργία.
Στους 30 φτάνουν οι προσκεκλημένοι μουσικοί και διδάσκοντες διεθνούς εμβέλειας συνεργάζονται και δημιουργούν μαζί με τους νέους μέσα από master courses, μαθήματα, σεμινάρια, ανοιχτές συζητήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, συναυλίες, σύνολα και άλλες πολυεπίπεδες δράσεις.
Το φεστιβάλ φέτος συνδιοργανώνεται από τους κάτωθι φορείς:
• Δημοτικό Ωδείο Θέρμης | Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.
• Beartive | Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία
και θα αποτελέσει ένα κορυφαίο διεθνές καλλιτεχνικό γεγονός της Ελλάδας με έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Το διαρκώς αυξανόμενο και «ανήσυχο» κοινό του Φεστιβάλ απαρτίζεται από: μαθητές (Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια & Λύκεια), φοιτητές (Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων), σπουδαστές ωδείων (Ελλάδας και μουσικών Ακαδημιών εξωτερικού), επαγγελματίες μουσικούς, συνθέτες (Υποστήριξη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών), επιστήμονες, ερευνητές, εκπαιδευτικούς, και γενικότερα ανθρώπους από όλες τις ηλικιακές ομάδες που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό και αγαπούν τη μουσική και τον πολιτισμό. Φέτος όμως η Μουσική Ακαδημία θα αποτελέσει πόλο έλξης και μικρότερων ηλικιών με τη λειτουργία του Μουσικού Νηπιαγωγείου.
Περιλαμβάνει 3 ξεχωριστές ενότητες:
- Συνθέρμια plus /για νέους μουσικούς και σπουδαστές από 16 ετών και άνω
- Συνθέρμια junior/για νέους από 9 έως 15 ετών
- Συνθέρμια kinder/για παιδιά από 5-8 ετών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.