Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Έργα μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων σε δημοπρασία στη Θεσσαλονίκη με τιμή εκκίνησης μόλις 1 ευρώ!

Αγνώστου (19ος αι..) "Νύμφες του Ολύμπου και Πάνας", λάδι σε καμβά
Αυθεντικά έργα μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων του 19ου και 20ου αιώνα δημοπρατούνται στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 3 Ιουνίου με την τιμή στο μόλις 1 ευρώ!! Καινοτομώντας, ο γνωστός οίκος δημοπρασιών Hellenic Auctions προσφέρει ζωγραφικά έργα των Περβολαράκη, Κανά, Ροιλού Φειδακη κ.α ελεύθερα και χωρίς τιμή ασφαλείας.

Κων. Παρθένης (1878-1967): "Η Καλυψώ και το πνεύμα", λάδι σε καμββά
Η κίνηση αυτή, αναμένεται να προκαλέσει το ζωηρό ενδιαφέρον φιλότεχνων και συλλεκτών, αφού οι τιμές και των υπόλοιπων 100 και πλέον έργων της δημοπρασίας που προσφέρονται, είναι σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές
«..η Τέχνη είναι η επανάσταση στη μοίρα.»,’ καταθέτει ο κ Θάνος Ευαγγελινός, επικεφαλής του γνωστού Βορειοελλαδίτικου οίκου δημοπρασιών. Όπως λέει, «..πρέπει να μένει πλάι και μπροστά στους πολλούς..να ξαφνιάζει την πραγματικότητα..’ και συνεχίζει προσθέτοντας: «Η τέχνη μαζί με την παιδεία και την ελευθερία δεν απευθύνεται ούτε ανήκει στους λίγους.. Εδώ λοιπόν προσφέρουμε ευκαιρίες για όλους..και τους πολλούς και τους λίγους..’!
Μιχ. Οικονόμου (1884-1933): "Σπίτια και βάρκα", λάδι σε χαρτόνι 
Μεταξύ των επίλεκτων έργων του 19ου και 20ου αιώνα ξεχωρίζουν για την σπανιότητα και σημαντικότητά τους  αξιόλογα έργα του Νικολάου Γύζη του Θεόδωρου Βρυζάκη του Πανταζή και του Μαλέα καθως και έργα/ευρήματα του Κωνσταντίνου Παρθένη και του Σπύρου Παπαλουκά. 
Αλλα σημαντικά έργα στον κατάλογο (www.hellenicauctions.com) και σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές είναι αυτά του Οικονόμου, Τσαρούχη, Βασιλείου, Γαίτη, Εγγονόπουλου  αλλά και των πιο σύγχρονων Μόραλη, Τέτση, Ακριθάκη Μυταρά, Φασιανού, Δέρπαπα, Κόττη κ.α
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΑΣ της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 8.00 το βράδυ, ενώ τα έργα θα εκτίθενται για το κοινό στον ίδιο χώρο, από την Πέμπτη 2 Ιουνίου έως και την Παρασκευή το απόγευμα.


Κων. Μαλέας (1879-1928): "Αττικό τοπίο", λάδι σε χαρτόνι

Λουκάς Γεραλής (1875-1958): "Ανάβοντας την καντήλα", λάδι σε χαρτόνι

Σπύρος Βασιλείου (1902-1985): "Παράθυρα στην Αθήνα", ακρυλικό σε ξύλο

Θάνος Τσίγκος (1914-1965): "Λουλούδια", λάδι σε καμβά

Γιάννης Μ¨οραλης (1916-2010): "Ερωτικό", ακρυλικό/τέμπερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.