Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

«Κεραμίδα» 1.460.000 ευρώ στο Δήμο Θερμαϊκού από τη Ζ΄ ΔΟΥ

«Κεραμίδα» στο Δήμο Θερμαϊκού από τη Ζ΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, καθώς του ζητάει να καταβάλει το υπέρογκο ποσό των 1.460.000 ευρώ για οφειλές προς το Δημόσιο που είχαν προκύψει από την Κοινωφελή Επιχείρηση του πρώην Δήμου Επανομής την περίοδο μεταξύ των ετών 2000 και 2009, κυρίως επί δημαρχίας Γραμμένου.

Το τεράστιο αυτό χρέος δημιουργήθηκε από τη μη απόδοση ΦΠΑ, φόρου μισθωτών υπηρεσιών,  αλλά και παρακρατηθέντες φόρους από επαγγελματίες που δεν αποδίδονταν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ.Μαυρομάτης, το ποσό αυτό είναι άμεσα απαιτητό από την Εφορία και θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 5 Ιουνίου, διαφορετικά ο Δήμος αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μπλοκαριστούν όλοι οι λογαριασμοί του στις τράπεζες.
Προκειμένου να ανταποκριθεί στη δυσβάστακτη αυτή οφειλή, ο Δήμος εξετάζει τη λήψη ισόποσου δανείου από πιστωτικό ίδρυμα με εξόφληση σε 24 μηνιαίες δόσεις, γεγονός που σημαίνει ότι για δύο χρόνια θα πρέπει να καταβάλλεται το ποσό των 70.000 μηνιαίως. Και προς το σκοπό αυτό, θα υπάρξει πρόσκληση σε όλες τις τράπεζες για να διερευνηθεί ποια θα προσφέρει καλύτερους όρους δανεισμού.
Απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της «Συμπολιτείας», Θοδωρή Ζδούκου, ο δήμαρχος Θερμαϊκού είπε ότι θα υπάρξει σύσκεψη με νομικούς προκειμένου να εξεταστεί η απόδοση πολιτικών αλλά και κυρίως οικονομικών ευθυνών των διοικήσεων της ΔΗΚΕΘ εκείνης της περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.