Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Ξεσηκωμός των εργαζόμενων στα ΜΜΕ για το ασφαλιστικό

Στο πόδι, βρίσκονται οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μετά την ενέργεια του υπουργού Εργασίας Γ.Κατρούγκαλου, στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, μαζί με την σχετική αιτιολογική έκθεση, να κάνει ρητή αναφορά στη κατάργηση του αγγελιοσήμου, που τινάζει στον αέρα την ασφάλιση των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Με την παρ. 9 του άρθρου 38 «Εισφορές Μισθωτών και Εργοδοτών» στο Κεφάλαιο Δ’ «Ενιαίοι Κανόνες Εισφορών – Πόροι – Ανακεφαλαιοποίηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης», αναφέρεται ότι «από την έναρξη ισχύος του παρόντος η εισφορά που προβλέπεται.....καταργείται». Καθώς και ότι «οι λογαριασμοί και ταμεία κύριας ασφάλισης (για παροχή σύνταξης) εντάσσονται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ο οποίος αποτελείται από ένα κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών».

48ωρη απεργία Πέμπτη και Παρασκευή
Κατόπιν αυτών, οι δημοσιογραφικές οργανώσεις όλης της χώρας, με επικεφαλής την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών αποφάσισαν 48ωρη απεργία η οποία αρχίζει το πρωί της Πέμπτης, ενώ θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με απεργιακές εκδηλώσεις διαρκείας.
Στο μεταξύ, με τη συμμετοχή των Προέδρων και των μελών όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων της Ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε η (ΠΟΕΣΥ) για το Ασφαλιστικό.
Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη για άμεσες αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του Κλάδου και τη διάσωση του πόρου που ενισχύει την αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων.
Υλοποιώντας την κοινή βούληση όλων των εκπροσώπων, οι Ομοσπονδίες αποφάσισαν την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας ως εξής:
-Την προκήρυξη 48ωρης απεργίας στα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) και διαδικτυακά ΜΜΕ, καθώς και στη  ΓΓΕΕ, ΓΓΜΕ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 21/4/2016 μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 23/4.
-Σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 22/4 έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 24/4.
Την Τρίτη θα συνεδριάσει η Διασωματειακή Επιτροπή για τον συντονισμό της απεργιακής κινητοποίησης και την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα τις επόμενες ημέρες.

Και η ΕΣΗΕΜΘ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και τις άλλες Ενώσεις Συντακτών, καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις 48ωρες απεργίες  που προκήρυξε η Ομοσπονδία για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του Κλάδου και τη διάσωση του πόρου που ενισχύει την αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων μας.
·         Από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 21/4/2016 μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 23/4 απεργούν όσοι δημοσιογράφοι εργάζονται σε έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) και διαδικτυακά ΜΜΕ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και σε γραφεία Τύπου.
·         Από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 22/4 έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 24/4 απεργούν όσοι δημοσιογράφοι εργάζονται σε ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Οι συνάδελφοι του ΑΠΕ-ΜΠΕ που απασχολούνται αποκλειστικά στον ραδιοφωνικό Σταθμό Πρακτορείο FM 104,9 θα συμμετάσχουν στη δεύτερη από τις 48ωρες κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.