Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Πρωταπριλιάτικο αστείο η απομάκρυνση των αδέσποτων σκυλιών από το παράνομο κυνοκομείο της Καλαμαριάς

Tην παραμονή της Πρωταπριλιάς, ημέρα Πέμπτη, διαδόθηκε στην Καλαμαριά η φήμη ότι απομακρύνθηκαν τα άτυχα αδέσποτα σκυλιά που «φιλοξενούνται» στο παράνομο κυνοκομείο μέσα στο χώρο του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα και ότι απέμειναν μόνο τέσσερα άρρωστα ζώα και ο «διευθυντής» του κυνομομείου, επειδή δεν είχε…στέγη!

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή, γύρω στις οκτώ η ώρα το πρωί, κλιμάκιο της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς,  επισκέφθηκε το χώρο και διαπίστωσε ότι όχι μονο δε συμβαίνει αυτό, αλλά αρκετά –πολύ περισσότερο από τέσσερα-  αδέσποτα που ήταν μέσα, ήταν «ζωηρά», φοβισμένα και εξαγριωμένα.
Υπήρχαν μάλιστα αρκετά άλλα που περιφέρονταν ελεύθερα γύρω από το “παράπηγμα” – το κατ΄ευφημισμό αποκαλούμενο  “κυνοκομείο”- και μπαινόβγαιναν σε αυτό.
Η ανθρώπινη παρουσία έγινε αντιληπτή εξαιτίας ενός δίκυκλου που ήταν σταθμευμένο έξω από το παράπηγμα. Μάλλον η φήμη ήταν «πρωταπριλιάτικο αστείο»
Δε διέφυγε βέβαια της προσοχής του κλιμακίου και ένας (τουλάχιστον) πεταμένος «μπλέ» κάδος ανακυκλωσης, που προφανώς αποτελεί έργο του Δήμου Καλαμαριάς.

Η ΡΕΚΚ σε ανακοίνωσή της, υπενθυμίζει ότι από τον Δεκέμβριο του 2014, όταν αγέλη αδέσποτων σκύλων επιτέθηκε σε ανύποπτο ηλικιωμένο επισκέπτη με αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό του, ο μεν Δήμαρχος Καλαμαριάς είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους « ενημερώσαμε την ΕΛΑΣ και θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να απομακρυνθούν τα σκυλιά από το σημείο. Ενώ ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του «Συνδέσμου  Προστασίας (!!!) και Περίθαλψης (!!!) Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ) Στ. Ζαμπέτογλου, δήλωνε ότι «το περιστατικό αυτό ήταν συγκεκριμένο και επικίνδυνο για τον άνθρωπο. Η ευθύνη δεν είναι ούτε του ΣΥΠΠΑΖΑΘ αλλά ούτε και του Δήμου…» ενώ είχε  αναφέρει ότι όλα αυτά τα καταφύγια ζώων που φτιάχνουν οι φιλόζωοι  είναι παράτυπα και παράνομα και αυτοί –ποιοι είναι τελικά;- είναι που φέρουν την ευθύνη (!!!). Συμπληρώνοντας ότι «για τη συγκεκριμένη περίπτωση, θα φροντίσουμε ώστε να δώσουμε μία προσωρινή λύση και να απομακρύνουμε τα ζώα από το χώρο αυτό»

Από τότε μέχρι σήμερα, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η ΡΕΚΚ,  σημειώθηκαν και άλλες επιθέσεις αδέσποτων σκυλιών σε αμέριμνους επισκέπτες χωρίς να έχει γίνει καμία πρόοδος. Δικαιολογημένα λοιπόν για τους περιοίκους και άλλους επισκέπτες η παρουσία αυτού του παραπήγματος (χαρακτηριζόμενου ως «Νταχάου αδέσποτων σκυλιών») προκαλεί σε όλους «φόβο και τρόμο»! Ενώ ακόμα επισημαίνει τις ευθύνες  του Δημάρχου Καλαμαριάς και του Προέδρου του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, από την στιγμή που ρητά και δημόσια έχουν αναλάβει δέσμευση για απομάκρυνση των άτυχων αυτών ζώων.
Και γίνονται ακόμα μεγαλύτερες από το γεγονός ότι, από τις αρχές Ιανουαρίου 2015, μία τουλάχιστον δημόσια υπηρεσία, το Τμήμα Προστασίας Νεοτέρων Μνημείων και Κινητών Πολιτιστικών Αγαθών με έγγραφό του (αρ. πρωτ. Οικ. 26/5.1.2015 ) απευθυνόμενο σε Δήμο και ΣΥΠΠΑΖΑΘ, ζητούσε τη λήψη μέτρων λόγω «συνδρομής σοβαρού κινδύνου για τους διερχόμενους».

Ο Δήμος εκώφευσε. Όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε, αλλά αντίθετα «γιόρτασε» τα φετινά «Κούλουμα» με δραστηριότητες σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από το άθλιο αυτό παράπηγμα!

Το τραγικό και αστείο συνάμα είναι ότι έχει ξεκινήσει μία συζήτηση για την τύχη των παλαιών στρατοπέδων και ο Δήμαρχος Καλαμαριάς  δήλωσε ότι ζητάει την παραχώρηση του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα για να τον «αξιοποιήσουμε όπως του αξίζει, διεκδικούμε την υπογραφή σύμβασης με τα Υπουργεία…..προκειμένου να μπορούμε να τον καυθαρίσουμε (!!!) και να τον εκμεταλλευτούμε ουσιαστικά »(!!!).
Και η ανακοίνωση της ΡΕΚΚ καταλλήγει ως εξής:
«Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε : Η “αξιοποίηση” θα είναι “μετά” ή “άνευ” του άθλιου παραπήγματος; “Μετά” ή “άνευ” των μπάζων, “μετά” ή “άνευ” των αυθαίρετων κτισμάτων , “μετά” ή “άνευ” των διάφορων καταπατητών, “μετά” ή “άνευ” ρακοσυλλεκτών εγκατεστημένων σε εγκατελειμμένα ιστορικά διατηρητέα  κτήρια εντός του Κόδρα, εντός των οποίων επεξεργάζονται μεταλλικά απορρίμματα;

Καλό θα ήταν, πριν ο Δήμαρχος Καλαμαριάς διεκδικήσει το χώρο, να πείσει τους δημότες της Καλαμαριάς ότι είναι διατεθειμένος να προσφύγει άμεσα και δυναμικά στις αρχές (δημόσιες υπηρεσίες, δικαστικές, εισαγγελικές αρχές), για την προστασία του χώρου (τμήμα του οποίου ανήκει στον ίδιο το Δήμο) προς όφελος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος, διότι διαφορετικά, δεν είναι αξιόπιστα όλα όσα διακηρύσσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.