Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

«Υποτιμάει τη νοημοσύνη των δημοτών του Θερμαϊκού ο κ.Μαυρομάτης», λέει η Συμπολιτεία για την αμμοληψία

Ο φορτωτής του Δήμου καταστρέφει τον αμμόλοφο αναζητώντας..... "πακτωμένα"
Σφυροκοπήθηκε η διοίκηση Μαυρομάτη από τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την παράνομη αμμοληψία στην απαγορευμένη, λόγω Natura 2000, περιοχή του Ποταμού Επανομής. Για περιβαλλοντικό έγκλημα, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», Σπύρος Κουζινόπουλος, καλώντας το δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του, αντί να συγκαλύπτει τους υπεύθυνους της παράνομης αυτής ενέργειας.

Σε απολογητικό τόνο, ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης ισχυρίστηκε στην ομιλία του ότι «δεν υπάρχει πουθενά αμμοληψία» και ότι τα οχήματα και τα μηχανήματα του Δήμου μπήκαν στη συγκεκριμένη περιοχή του υγροβιότοπου «για να καθαρίσουμε την περιοχή από μπάζα και σκουπίδια». Και για να στηρίξει τον έωλο και ατεκμηρίωτο αυτό ισχυρισμό, δήλωσε: « Όταν έγινε ένα βουνό από σκουπίδια, έπρεπε να πάει εκεί το φορτηγό και να πάρει τα σκουπίδια. Πέρασε ένας χειμώνας, πακτώθηκαν. Άρα λοιπόν αυτά τα έβγαλαν και τα φόρτωσαν στο φορτηγό. Καμία αμμοληψία δεν έγινε».
Κρατώντας στο χέρι τη φωτογραφία που δείχνει τον κατεστραμμένο, μετά την αμμοληψία αμμόλοφο και τα μηχανήματα του Δήμου να επιδίδονται στο… θεάρεστο έργο της καταστροφής του υγροβιότοπου, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» κάλεσε τον κ.Μαυρομάτη να πάψει να υποτιμάει τόσο πολύ τη νοημοσύνη όχι μόνο των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του αλλά όλων των δημοτών του Θερμαϊκού. Για να προσθέσει πως το βάθος της αμμοληψίας στην προστατευόμενη περιοχή, καταρρίπτει τις δικαιολογίες περί «πακτωμένων απορριμμάτων» που προβάλει η δημοτική αρχή.
«Αν σκάβατε λίγο ακόμη για τα… «πακτωμένα», ίσως βρίσκατε και αρχαία κι έτσι η περιοχή, εκτός από τουριστική, να χαρακτηρισθεί και αρχαιολογικός τόπος», σημείωσε μειδιώντας ο Σπύρος Κουζινόπουλος. Ενώ σχετικά με τη δικαιολογία του δημάρχου περί αποκομιδής των σκουπιδιών, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» υπογράμμισε ότι αυτό έπρεπε να γίνει από ομάδες πεζών εθελοντών, όπως γινόταν επί χρόνια στην περιοχή του Ποταμού, τόσο επί διοικήσεων Απόστολου Οικονομίδη, όσο και επί Ι.Αλεξανδρή, καθώς ακόμη και η είσοδος οχημάτων και μηχανημάτων απαγορεύεται αυστηρά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμαρχος Θερμαϊκού αμυνόμενος και πάντα στην προσπάθεια να αποποιηθεί ευθυνών για το περιβαλλοντικό ατόπημα στον Ποταμό, αναφορικά με το πάρκινγκ που επίσης παράνομα δημιουργήθηκε σε περιοχή Natura 2000, κατά απαίτηση των ενοικιαστών των τουριστικών περιπτάρων, παραδέχθηκε ότι «πράγματι έγινε μία αποψίλωση του χώρου». Το απέδωσε δε στο γεγονός ότι και προηγουμένως «όλοι χρησιμοποιούσαν ως πάρκινγκ τον χώρο αυτό». Ενώ δεσμεύτηκε πως «στην πρώτη δεντροφύτευση που θα κάνουμε, θα βάλουμε δέντρα στην περιοχή εκεί».

Σχολιάζοντας την προσπάθεια του κ.Μαυρομάτη να δικαιολογήσει την περιβαλλοντική αυθαιρεσία στον Ποταμό, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» αναφέρθηκε σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει λίγες ώρες πριν η δημοτική του παράταξη και στην οποία υπογραμμίζεται ότι «η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» πιστή στην ιδρυτική της διακήρυξη και στις δεσμεύσεις της απέναντι στους δημότες που την τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, δεν πρόκειται να σταματήσει τις προσπάθειες μέχρις ότου λάμψει η πλήρης αλήθεια για την υπόθεση του Ποταμού και αποδοθούν οι ευθύνες σ’ αυτούς που τους αναλογούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.