Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ο «Άνεμος» θα συνδέει τη Μεθώνη με Αγγελοχώρι και Ν.Μηχανιώνα

Την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Πιερίας με την ανατολική ακτή του Θερμαϊκού, ξεκινάει σε λίγες μέρες το καραβάκι «Άνεμος», που θα φεύγει από τη Μεθώνη και θα πιάνει το Αγγελοχώρι και τη Νέα Μηχανιώνα, υποσχόμενο στους επιβάτες του,  Έλληνες και ξένους τουρίστες, μία μίνι κρουαζιέρα στον Θερμαϊκό.

Την πρωτοβουλία για το θαλάσσιο ταξίδι, που θα ενώνει τους δύο νομούς, ανέλαβε ο καπετάνιος από τη Μεθώνη Πιερίας Μιχάλης Κιοσσές, ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και 10 χρόνια στο επάγγελμα. «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτή τη σύνδεση με τους δύο νομούς, ελπίζω να στηριχθεί από τον κόσμο και να πάμε καλά» υπογράμμισε ο κ. Κιοσσές.
Τα δρομολόγια για τη μίνι κρουαζιέρα με το καραβάκι «Άνεμος» θα ξεκινήσουν από το προσεχές Σάββατο 16 Απριλίου και θα διαρκέσουν έως το φθινόπωρο. Το ταξίδι, το οποίο θα διαρκεί περίπου μία ώρα, θα ξεκινά από τα παράλια της Μεθώνης, θα διασχίσει παραλιακά το Δέλτα του Αξιού και θα καταλήγει είτε στο Αγγελοχώρι, είτε στη Μηχανιώνα
 «Θα έχουμε αφετηρία τη Μεθώνη και θα καταλήγουμε στο Αγγελοχώρι, είτε για μπάνιο είτε για επίσκεψη στο Φάρο. Στη συνέχεια όσοι θέλουν, θα πηγαίνουμε και στη Νέα Μηχανιώνα, όπου έχει περισσότερες δραστηριότητες. Στη διαδρομή θα μπορούν οι επιβάτες να δουν και τα δελφίνια στο Θερμαϊκό», είπε στη Voria.gr ο κ. Κιοσσές. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο καπετάνιος, θα υπάρχει η δυνατότητα και της αντίστροφης διαδρομής, δηλαδή πολίτες από τη Θεσσαλονίκη να πηγαίνουν με το πλοιάριο στη Μεθώνη για να δουν και αυτοί με τη σειρά τους τις ομορφιές της Πιερίας, όπως, για παράδειγμα, στις Αλυκές.
Όπως εξήγησε ο κ. Κιοσσές, γκρουπ τουριστών από τουριστικά γραφεία, σύλλογοι αλλά και μεμονωμένα άτομα θα μπορούν να ναυλώνουν το πλοιάριο για τη μίνι κρουαζιέρα. Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν υπάρχει εισιτήριο συγκεκριμένο και πως θα πρέπει να γίνεται συνεννόηση νωρίτερα για να καθοριστεί τόσο η τιμή (που ανά άτομο θα εξαρτάται από τη συνολική συμμετοχή) όσο και η μέρα της κρουαζιέρας.

Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.