Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Απορία: Πόσο μπορεί να κοστίζει η καταμέτρηση των υδρομέτρων με τη διοίκηση Μαυρομάτη;

«Λεφτά υπάρχουν», για τη διοίκηση Μαυρομάτη. Έτσι μπορεί να σκορπάει κατά το δοκούν τα χρήματα του Δήμου Θερμαϊκού και των δημοτικών του επιχειρήσεων με απευθείας αναθέσεις για εργασίες που θα στοίχιζαν πολύ φθηνότερα, αν γίνονταν από τον ίδιο το Δήμο. Η περίπτωση με την καταμέτρηση των υδρομέτρων από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θερμαϊκού (ΔΕΥΑΘ), είναι αρκούντως κατατοπιστική.
Αποκαλύπτοντας για μία ακόμη φορά, συν τοις άλλους, και τους λόγους που η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» αποκλείστηκε από τη δημοτική αρχή από όλες τις επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου, για να μη γνωρίζει το τι γίνεται εκεί μέσα.
Για να πάμε όμως στο θέμα μας:
Η απευθείας ανάθεση με τα 14.000 ευρώ για τα υδρόμετρα της Μηχανιώνας

Στις 25 Ιανουαρίου 2016, η ΔΕΥΑΘ συνάπτει σύμβαση με έναν ιδιώτη, κάτοικο Επανομής, με την οποία, χωρίς διαγωνισμό, του αναθέτει την καταγραφή και ταυτοποίηση των ενδείξεων στα υδρόμετρα της Μηχανιώνας, έναντι αμοιβής 14.000 ευρώ. Δικαίως θα μπορούσε εδώ να ρωτήσει κανείς: Μα καλά, πόσες δεκάδες χιλιάδες υδρόμετρα έχουν τα σπίτια της Μηχανιώνας για να χρειαστεί ένα τόσο υπερβολικά μεγάλο ποσό για τον έλεγχο των ενδείξεών τους; Τέλος πάντων.
Και η δεύτερη σύμβαση, μία εβδομάδα μετά για τα υδρόμετρα της Επανομής

Έλα όμως που μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 2 Φεβρουαρίου 2016, υπογράφεται και δεύτερη σύμβαση ανάθεσης, κατά … «σύμπτωση» με το ίδιο άτομο και με το ίδιο ποσό των 14.000 ευρώ (13.997,40 για την ακρίβεια), για να καταγράψει τις ενδείξεις των υδρομέτρων της Επανομής, τη φορά αυτή. Δηλαδή, μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών, το ίδιο άτομο εισέπραξε συνολικά 28.000 ευρώ
Αν τώρα σκεφθούμε ότι κάθε δημοτική ενότητα σε Επανομή και Μηχανιώνα διαθέτει η κάθε μία περίπου 4.000 κτίσματα, άρα το συγκεκριμένο άτομο εισέπραξε κατά μέσο όρο περίπου 3,5 ευρώ για το υδρόμετρο του κάθε οικήματος, για μία δουλειά που αμφιβάλουμε αν απαιτεί 2-3 ημέρες το πολύ, με πλήρη απασχόληση για να διεκπεραιωθεί.
Θέσαμε το ζήτημα στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την περασμένη Τετάρτη και η απάντηση που πήραμε, ότι λέει, είναι στην Επανομή σε μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο, διόλου δεν μας ικανοποίησε. Καθώς, όπως επισημάναμε, με αυτό το ποσό των 24.000 ευρώ θα μπορούσαν να βρουν δουλειά στο Δήμο τουλάχιστον δύο άνεργοι συνδημότες μας για έναν ολόκληρο χρόνο, με ικανοποιητικό μισθό και πλήρη ασφάλιση.
Όπως επίσης δεν πήραμε απάντηση και στην εύλογη απορία μας: Θα δοθούν άλλα 14.000 ευρώ για τα υδρόμετρα της Περαίας και άλλα 14.000 για τα υδρόμετρα των Νέων Επιβατών και πάει λέγοντας; Θα είχε ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε την απάντηση της διοίκησης Μαυρομάτη για το θέμα αυτό, καθώς και της ΔΕΥΑΘ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.